Un cuplu din Suedia și-a construit o seră în jurul casei! Ideea este genială și iată cum funcționează!

Un cuplu din Suedia și-a construit o seră în jurul casei pentru a cultiva legume pe tot parcursul anului și pentru a menține căldura în casă.

Marie Granmar și Charles Sacilotto trăiesc ca într-un balon, cu ajutorul căruia au descoperit o metodă bună de a-și încălzi casa și de a se bucura de darurile naturii.

Stockholm, ca orice altă regiune a Suediei este cunoscut prin iernile sale lungi și reci. Dar, pășind pragul casei lui Charles și Marie, îți dai seama că ideea lor a fost una cu adevărat genială. Pentru a-și pune planul în aplicare, ei au avut nevoie de un pic de creativitate și de gândire inovatoare.

Marie susține, că în mediu o familie din Stockholm pornește încălzirea la jumătatea lunii septembrie și nu o deconectează până la jumătatea lunii mai.

Sera le permite să reducă numărul lunilor de la 9 la 6 pe an și cantitatea de energie pe care o utilizează pentru încălzire. Orice căldură suplimentară de care ei au nevoie și care nu este furnizată de soare, este asigurată de o sobă cu lemne.

Marie, susține că se bucură de orice fenomen al naturii. Fie ploaie sau ninsoare, ea poate sta la balcon sau la terasa de pe acoperiș și să admire frumusețea din jur.

Pe timpul celor mai calde perioade ale verii, acoperișul de sticlă se deschide automat atunci când atinge o anumită temperatură, pentru a nu supraîncălzi camerele.

Locul preferat al întregii familii este terasa de pe acoperiș.

Datorită faptului că au construit un acoperiș din sticlă, ei nu mai aveau nevoie de un acoperiș obișnuit pentru casă, așa că ei l-au înlăturat pentru a crea un spațiu larg – terasa. Acolo membrii familiei savurează băile solare, citesc, grădinăresc sau se joacă împreună.

Charles, inginer de meserie, a fost inspirat de arhitectul și ecologistul suedez Bengt Warne, care a construit prima „casă verde” de acest gen.

Din cauza frigului din Suedia, cultivarea fructelor și legumelor iarna este foarte limitată. Însă, cu ajutorul serei, ei pot cultiva pe tot parcurusl anului struguri, ierburi aromatice, castraveți, roșii și chiar smochine.

Pe lângă căldură, cuplul a instalat un sistem de recoltare a apei de ploaie pentru irigare. În plus, plantele care cresc în interior contribuie la curățarea aerului și furnizarea oxigenului.

Pe viitor, cei doi lucrează asupra creării unui sistem de colectare a excesului de energie solară în timpul verii și depozitarea acesteia pe timpul iernii.

„Ideea nu este numai de a folosi energia soarelui, a naturii și a apei. Pentru noi, aceasta este o filozofie a vieții, noi trăim literalmente într-o altă lume. Pentru a ajunge la acest lucru, a trebuit să ne schimbăm complet modul de viață.” – spune Charles.