Un adevărat Baby-boom: 14 asistente medicale de la același spital sunt însărcinate concomitent!

În Boston are loc un adevărat Baby-boom! Astfel, 14 asistente medicale dintr-un spital oncologic din SUA au rămas însărcinate aproape concomitent.

Copiii urmează să se nască până în luna noiembrie a acestui an. Însă, 4 dintre femei deja au născut la începutul anului. Este un fenomen neobișnuit și interesant care se întâmplă într-un spital din statul Massachusets, SUA.

În timp ce perspectiva planificării a 18 concedii de maternitate poate părea copleșitoare, medicul șef al spitalului are o atitudine plină de înțelegere:

„Eu nu știu ce poate fi mai frumos și mai îmbucurător, decât faptul de a aduce o viață în această lume. Vom face tot posibilul pentru a avea grijă de pacienții și asistentele noastre medicale.” 

În spital a fost întocmită o tabelă electronică, pentru a urmări programul de lucru a asistentelor, iar conducerea planifică să amenajeze o cameră specială pentru alăptare și îngrijire a nou-născuților.

Cât de ciudat nu ar părea, însă această coincidență frumoasă a contribuit la formarea unui colectiv feminin puternic și prietenos. Femeile însărcinate se susțin reciproc prin diferite metode, începând cu sfaturi utile și până la schimbul de haine pentru însărcinate.

„Avem un serviciu destul de serios, însă ne simțim foarte vesel și avem niște relații foarte calde. Ne susținem în fiecare zi una pe alta.”

Asistentele medicale planifică să solicite aproximativ 12 săptămâni de concediu de maternitate.

Curios este faptul că un astfel de caz nu este primul în SUA: 9 asistente de la un centru medical din Portland, statul Maine, de asemenea au rămas însărcinate aproximativ în aceeași perioadă.