Top-10: Cele mai ciudate legi din lume, pe care le poți încălca fără să știi!

În politică și drept, legile au scopul de a încuraja un comportament acceptabil din punct de vedere social și de a preveni sau a pedepsi un comportament inacceptabil.

Adesea, turiștii pot înțelege specificul legislației fiecărei țări, dacă se gândesc puțin. Cu toate acestea, unele dintre cele mai ciudate legi din țările lumii nu pot fi explicate și înțelese nicidecum.

10.În Polonia nu ai dreptul să iubești personajul Winnie Pooh

Primăria orașului polonez Tuszyn a decis că ursulețul Winnie the Pooh, personajul celebrului desen animat, nu poate fi utilizat ca imagine oficială a grădinițelor din localitate, din cauza sexualității sale „îndoielnice”.

„Winnie este pe jumătate gol, fapt care este total nepotrivit pentru copii. Spre deosebire de el, ursuleții noștri sunt îmbrăcați din cap până în picioare”, susține unul din consilieri.

9.În Anglia nu ai dreptul să ții un pește „în mod suspect”

În conformitate cu articolul 32 a „Legii somonului” din 1986, dacă o persoană tratează somonul într-un mod suspect, poate fi chemată în instanța de judecată și amendată până la 800 de lire sterline. Această lege prevede nu doar somonul, ci și păstrăvul, anghilul, lăcustul și peștii de apă dulce.

De asemenea, în Anglia este interzis să dai drumul unui zmeu zburător care enervează localnicii, să te îmbeți într-un pub, să suni la ușă fără „explicații legitime” sau să ții un porc în afara casei.

8.În Japonia, cetățenii nu au voie să fie grași

În 2008, Japonia a interzis cetățenilor săi să fie grași. „Legea Metabo” solicită ca toți cetățenii cu vârsta peste 40 de ani să își măsoare talia odată pe an. Celor care au greutate în plus li se oferă 3 luni la dispoziție pentru a corecta situația. După aceasta, aceștia primesc sfaturi și recomandări obligatorii cu privire la alimentație.

Până în prezent, schema metabo a redus obezitatea în rândul cetățenilor cu 3,5%, fapt impresionant pentru o țară, în care ratele de obezitate și așa sunt destul de joase.

7.În Germania sunt interzise prenumele amuzante

Autoritățile germane tind să se asigure că copiii nu sunt supuși hărțuirii în școli. În special, ei nu își doresc ca copiii să fie tachinați din cauza numelor lor. Astfel, guvernul a introdus o lege conform căreia în certificatele de naștere pot fi introduse doar prenume aprobate. De exemplu, proaspeților părinți le este interzis să își numească copiii cu substantive comune, de exemplu, fructe.

6.În Franța ești obligat să porți costum de baie în piscine

În piscinele publice din Franța, bărbații au voie să poarte doar slipi de înot. Este interzis să sari în piscină în pantaloni scurți sau alte piese vestimentare decât cele create special pentru înot. Presupunem, că motivul acestei reguli este igiena.

Această lege a intrat în vigoare din 1903. Majoritatea piscinelor publice au automate de vânzare, de unde poți procura costume de baie de orice culoare.

5.În Italia nu se permite să construiești castele de nisip

Există multe lucruri care sunt interzise în Italia. De exemplu, în unele locuri sunt interzise fustele prea scurte, blugii cu talia prea joasă și bluzele cu un decolteu prea adânc. În Roma nu ai voie să mănânci în stradă sau să plimbi câinele pe o lesă prea scurtă.

Dar, probabil una din cele mai ciudate legi există în Eraclea, în apropierea Veneției: aici este interzis să construiești castele de nisip pe plajă. Motivul este că acestea pot crea obstacole. Siguranța este pe primul loc!

4.În China este interzisă reîncarnarea fără permisiune

În 2007, în cadrul unei „etape importante în instituționalizarea managementului reîncarnării”, guvernul chinez a interzis reîncarnarea budiștilor fără permisiunea scrisă în prealabil.

Ordinul Administrației de Stat pentru Afaceri Religioase a fost emis pentru a limita influența liderului spiritual Dalai Lama, care se află în exil, și pentru a evita reîncarnarea călugărului de aproape 80 de ani fără aprobarea Beijing-ului. Această lege este ultima dintr-o serie de măsuri luate de autoritățile comuniste care doresc să „strângă lațul” în jurul Tibetului.

3.În Cambodgia sunt interzise pistoalele de apă

Guvernatorul orașului Phnom Penh a interzis vânzarea, importul și depozitarea pistoalelor de apă. În anul 2002, vice-guvernatorul aceluiaș oraș a spus: „Nu vom permite oamenilor să folosească pistoalele de apă, pentru că suntem o națiune pașnică și dacă vom permite cetățenilor să se joace cu pistoalele, asta va arăta prost”.

Cu toate astea, autoritățile din Cambodgia nu sunt chiar atât de plictisitoare. Au fost create locuri special amenajate unde sunt permise jocurile cu apa.

2.În Elveția se interzice să faci plimbări pe jos în pielea goală

În anul 2009, alegătorii din Appenzell au votat pentru interzicerea plimbărilor în pielea goală. Localnicii din Elveția, care își trăiau viața de zi cu zi, erau împotriva întâlnirii cu excursioniștii, care nu aveau nimic pe ei, înafară de papuci și un zâmbet.

Site-urile germane propuneau o astfel de distracție ca pe o „experiență deosebită în comunicarea cu natura”. Astfel, guvernul elvețian a impus amenzi aspre pentru toți cei care pornesc în excursii „în ce i-a născut mama”.

1.În Australia se interzice să zdrobești cutiile de bere cu pieptul

În anul 2007, o barmaniță care distra în acest mod vizitatorii localului, a fost amendată cu 1000 de dolari, pentru că a încălcat legea cu privire la „Controlul asupra alcoolului”.