Timp de 20 de ani a adunat sticle de șampanie, pentru a-și îndeplini visul

Vecinii acestui bărbat îl considerau nebun, căci timp de aproximativ douăzeci de ani, el aduna sticlele și le ducea acasă. Abia atunci când el și-a început construcția, oamenii și-au dat seama ce a pus la cale bărbatul.

Un locuitor al regiunii Zaporojia din Ucraina și-a construit o casă din sticle de șampanie. Bărbatul a ales acest material de construcție cu scopul de a economisi.

„Nu e vorba doar de economisire. Am avut dintotdeauna dorința să am o casă unică, cum nu mai există în regiune” – spune Andrei Sâsa, stăpânul casei.

Bărbatul împreună cu fiul său au gândit împreună proiectul și au calculat materialele. Sticlele necesare au fost adunate de pe străzi, de la gunoi și de la punctele de colectare a sticlei.

Sticlele au fost egalate după un model special. Pentru a preveni prăbușirea construcției, a fost folosit mortar de ciment semi-uscat și nu s-a plasat mai mult de un rând pe zi.

Construcția casei din sticle a fost începută încă în anii 1990. Pe atunci sticlele costau de zece ori mai puțin decât cărămida. Acum – construcția este pe ultima sută de metri. Pentru a fi ridicată casa, au fost utilizate în jur de șase mii de sticle. „Când am început să construiesc, nu-mi imaginam că există atât de multe feluri diferite de sticle de șampanie”.

Familia lui Andrei deja locuiește în ea. Bărbatul susține că datorită aerului din interiorul sticlelor goale, pe timpul rece în casă este cald, iar pe timp de vară în casă este răcoare.

Deși construcția încă nu este finisată, Andrei a primit deja câteva propuneri de a o vinde. Însă stăpânul refuză, spunând că a investit prea multă muncă în ea.