Te vor fascina: Top 10 Cele mai frumoase Rase de Cai de pe planetă!

Încă din trecut, caii au fost considerați unele dintre cele mai grațioase și maiestuoase animale de pe planetă. Aceștia ascund o energie și o putere necontenită. Nu e de mirare că unii armăsari nu se lasă încălecați destul de mult timp, atât de mare este dorința lor de libertate.

Desigur, fiecare cal este frumos în felul său. Însă în acest articol vă propunem să cunoașteți 10 cele mai frumoase rase de cai de pe planetă.

1.Calul arab

Este una dintre cele mai vechi rase de cai, existând dovezi arheologice care atestă existența unor cai asemănători celui arab încă de acum 4.500 de ani.

2.Calul Ahaltechin

Este o rasă foarte elegantă și rezistentă. Ahaltechinul este apreciat și folosit în cursele de distanță lungă, concursuri de sărituri și dresaj clasic.

3.Calul Argintiu Bulana

Se caracterizează prin combinația deosebită de culori.

4.Rasa Haflinger

Este, de asemenea, cunoscută și sub numele de Avelignese. Haflingerul este o rasă de cai din Austria și nordul Italiei. Relativ mici și de culoarea alunei, caii din această rasă sunt energici și plini de mușchi.

5.Calul Sabino

6.Calul alb pătat

Are blănița complet gri, dar cu pete mici albe.

7.Calul Pinto alb-negru

Cunoscut și sub numele de calico, este un descendent al calului arab, dar crescut și perfecționat de către amerindienii din America.

8.Appaloosa

Este o rasă de cai de talie mare originară din Statele Unite. Este unu dintre cei mai colorați cai din lume, folosit în general pentru montă și călărie.

9.Calul frizon

Caii frizoni excelează în școala înaltă de dresaj, fiind folosiți mai ales la spectacole și parade datorită aspectului lor impunător.

10.Gypsy Vanner

Gypsy este o rasă pitică, ușor de recunoscut după picioarele sale „îmbrăcate”. Este de obicei de culoare alb-negru.