Puternici, docili și frumoși: 21 dintre cele mai impresionante rase de cai

Caii sunt animale mândre și grațioase. Aceștia ne uimesc cu măreția și frumusețea lor naturală. Rasa cailor variază în funcție de culoare și dimensiune, iar unele dintre specii sunt cu adevărat unice. Am selectat o serie de fotografii ale celor mai frumoși și mai neobișnuiți cai din lume. Poate că unele rase le-ați văzut deja, iar altele nu le-ați întâlnit niciodată. Dar nu ne îndoim, o să rămâneți plăcut surprinși.

1.Ahaltechin este un cal de mărime mijlocie, atestat de peste două milenii în zonele de semideșert ale Kazahstanului și Turkmenistanului. În prezent acesta este emblema națională a Turkmenistanului.

2.Cal Pestriț. Această rasă a fost obținută artificial.

3.Piebald. Acesta combină culoarea albă și o altă culoare.

4.Calul Pearl. Această culoare a animalului este o mutație genetică și se întâlnește extrem de rar. Primul cal de acest gen a fost găsit în America.

5.Calul Buckskin este un cal de culoare aurie, iar coama, coada și picioarele inferioare sunt negre.

6.Buckskin Pinto (sau calul pestriț) este o rasă de cai a cărui blană conține neapărat culoarea albă și o altă culoare.

7.Calul American-Paint provine de la caii spanioli aduși în Statele Unite și a fost popular printre indienii americani drept cal de război. Acesta ajunge la înălțimea de 160 de cm.

8.Calul Arab este un cal inteligent și puternic. Este una dintre cele mai vechi rase de cai.

9.Un cal deosebit de rasa Sabino.

10.Buckskin sur este o rudă a calului Buckskin Pinto, diferența dintre cele două rase este culoarea.

11.Calul Isabella. Fiți atenți la blana ei deosebită.

12.Cal de rasa Red Roan. Este o rasă de cai cu o culoare caracterizata printr-o combinație de fire albe și fire roșcate având capul, picioarele, coama și coada de o nuanță mai închisă și solidă. Nuanța se poate închide sau deschide în funcție de temperatura de afară.

13.Sarg sau Palomino. O rasă caracterizată printr-o culoare aurie a corpului având coama și coada albe sau galbene sau cafeniu deschis. Nuanța corpului poate varia de la crem deschis la auriu închis.

14.Gray Horse. Blana acestor cai poate fi albă sau alcătuită din fire albe, negre și sur închis.

15.Brown Horse. O rasă care este caracterizată printr-o robă brună sau roșcată cu picioarele, coama și coada negre.

16.Cal Pătat. Această rasă are pete mici de culoare neagră sau cafenie, care sunt  răspândite pe tot corpul.

17.Blue Roan – firele albe și negre a blănii formează efectul vizual de albastru. Spre deosebire de alți caii, aceștia nu se deschid la culoare pe tot parcursul vieții.

18.Buckskin Pinto alb-negru.

19.Rasa Appaloosa. Caii din această rasă au diferite nuanțe. În prima poză vedem un cal cu blana de culoare albă și cafenie, iar în următoarea cu blana alb-negru.

20.Acești cai sunt deosebiți datorită coloritului pe care îl au. Totodată sunt puternici și foarte abili la sărituri.

21.Calul Leopard. Analizele ADN ale oaselor și dinților acestor cai arată că o mutație genetică ar fi cauzat coloritul ciudat a cestei rase.