Părinții tăi vor trăi mai mult, dacă petreci mai mult timp cu ei

Timpul petrecut cu părinții noștri este foarte important pentru calitatea vieții acestora. Această concluzie a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea din San Francisco, SUA. În cadrul unui studiu, aceștia au descoperit că oamenii înconjurați de dragoste și atenție din partea celor dragi trăiesc mai mult.

În cadrul studiului au participat 1600 de bătrâni, vârsta lor medie fiind de 71 de ani, 14% dintre participanți au ajuns la vârsta de 90 de ani, iar 23% dintre aceștia, care nu au avut parte de întâlniri cu rudele sau copii, au decedat până a împlini vârsta de 75 de ani.

„Nevoia pe care o purtăm de-a lungul vieții noastre este foarte simplă: vrem să fim importanți pentru cineva și, de-a lungul anilor, această necesitate să nu dispară”, spune una dintre autorii studiului, Barbara Moskowitz.

Desigur, sănătatea umană și alți factori afectează speranța de viață. Dar problemele din viața personală, la fel, au un efect negativ asupra vârstnicilor. Cu cât sunteți mai în vârstă, cu atât mai mult aveți nevoie de o companie plăcută.

Cu toate acestea, în prezent, copiii petrec mai puțin timp cu părinții lor. Aceștia sunt ocupați cu  propria lor familie, cu muncă, cu probleme, au alte griji grijire și responsabilități.

Autorii studiului afirmă însă că în cazul în care este imposibil de vizitat des părinții, aceștia ar trebui sunați regulat și informați despre schimbările din viața noastră. Luați telefonul și îi sunați pentru a le spune cum ați petrecut ziua și întrebați-i cum și-au petrecut ei timpul. Astfel, ei se simt importanți și prețuiți.

Menținerea legăturii cu părinții este importantă nu numai pentru ei, ci și pentru noi, deoarece emoțional avem nevoie să ne simțim copii, să le ascultăm sfaturile și să le simțim dragostea.

Autorii studiului conchid că părinții în viața sunt cel mai minunat dar pentru copii, dar mulți dintre noi înțeleg acest lucru doar după ce îi pierd pentru totdeauna. Comunicați cu aceștia cât mai des posibil – nimeni nu vă va iubi vreodată mai mult ca părinții voștri.