Misterioasa „pungă” a zeilor: Enigma civilizațiilor pierdute, care îi frământă pe oamenii de știință!

Oamenii de știință din întreaga lume sunt frământați de o enigmă: cum este posibil ca imaginile milenare ale Anunnakilor, unde Zeii sunt reprezentați cu o pungă misterioasă în mână, să fie găsite în întreaga lume și chiar în civilizațiile mesoamericane. Oare este o coincidență faptul că această pungă misterioasă în mâinile zeilor, care poate fi văzută în vechile picturi sumeriene, se găsește în mai multe culturi din America și în Gobekli Tepe?

Numeroasele descoperiri din întreaga lume, i-au făcut pe oamenii de știință să se îndoiască de faptul că la momentul de față se cunoaște într-adevăr originea omenirii, a culturilor antice și a istoriei în general.

De exemplu, cum poate știința modernă să explice nenumăratele similitudini între civilizațiile care au trăit cu mii de ani în urmă și care au fost separate de zeci de mii de kilometri? De asemenea, de ce aproape toate culturile antice de pe Pământ au decis să construiască piramide? Și de ce atât de multe priamide se aseamănă între ele? Se pare că aproape toate civilizațiile au urmat același plan și, într-un mod inexplicabil, au fost interconectate cu mii de ani în urmă.

Una dintre cele mai interesante enigme ține de vechea Mesopotamie, adesea numită și leagănul civilizației. Vechii sumerieni își reprezentau zeitățile – Annunaki, într-un mod foarte curios. Cele mai interesante obiecte care pot fi văzute aproape în toate picturile sunt „ceasul de mână” și „geanta” misterioasă în mână.

Este curios faptul, că dacă ne deplasăm la mii de kilometri de la Mesopotamia în America de Nord și de Sud, observăm cu ușurință că Mayașii, Aztecii și alte civilizații antice foloseau același motiv, reprezentând zeitățile lor. Iar acum să ne deplasăm în Egipt, unde… găsim din nou aceleași detalii. Renumitul simbol Ankh, cunoscut probabil tuturor, de asemenea, era reprezentat în mâna zeului, acesta fiind ținut de partea superioară într-un mod foarte asemănător cu cel în care își țineau „geanta” misterioasă zeii în America de Nord și de Sud.

Astfel, apare întrebarea: de ce civilizațiile antice din America, Egipt și Mesopotamia își reprezentau zeitățile cu același obiect misterios în mână? Este posibil ca toate aceste culturi antice să fi fost vizitate de aceiași „zei”? Nu se cunoaște răspunsul la această întrebare.

Pe teritoriul arheologic din La Vente, se găsește o stelă din piatră cu imaginea zeului mesoamerican Quetzalcoatl, care ține în mână aceeași „pungă” sau „geantă” care apare și în picturile sumeriene.

Acesta nu este singurul loc în Mexic, unde a fost găsită o imagine curioasă. În Tula – un centru regional important, există statuile masive ale „Atlanților”, care la fel sunt reprezentați cu misteriosul obiect în mână.

În cele din urmă, ne vom opri la Gobekli Tepe, situat pe un deal îndepărtat din sudul Turciei. Și aici putem vedea o geantă ciudată în mâinile statuilor zeităților. Gobekli Tepe este unul dintre cele mai vechi temple megalitice de pe planeta noastră. Aici s-au păstrat piloni masivi din piatră, sub forma unei serii de inele, care au fost martori a unor civilizații foarte diferite care au condus planeta.

Se consideră că pietrele masive au fost sculptate de vânătorii și colecționarii neolitici cu aproximativ 12.000 de ani în urmă, deși dovezile recente indică faptul că templul misterios, format din cercuri imense de piatră, a fost ascuns sub pământ în mod intenționat dintr-un motiv necunoscut în trecutul îndepărtat.

După 13 ani de cercetări, arheologii care au studiat acest loc, așa și nu au putut să înțeleagă, cum oamenii antici au reușit să construiască asemenea monumente gigantice din piatră. De ce culturile antice își reprezentau zeii cu o geantă în mână, ce se afla în ea și, cel mai important, cum este posibil că acest obiect misterios era prezent la diferite civilizații din întreaga lume? Oare vor fi găsite răspunsuri la aceste întrebări? Nu se știe.