Le-a luat 32 de zile să fotografieze acest arbore uriaș în întregime!

Arborii de Sequoia sunt printre cei mai înalți copaci de pe Pământ și cresc în mod natural în pădurile din Munții Sierra Nevada, din California, la o altitudine de peste 2000 de metri.

În lume există în jur de 50 de copaci, care au o vechime de peste 1000 de ani. Aceștia trăiesc atât de mult datorită faptului, că dacă o parte a copacului moare, apare una nouă. Există unii copaci care au mai multe ramuri, dar ele formează un singur trunchi.

„The President” este un arbore de Sequoia deosebit, care își poartă numele pentru un motiv aparte. Acesta se găsește în Parcul Național Sequoia din California. Există o mulțime de povești și legende fascinante despre acest copac.

Localnicii i-au dat acestui copac numele de „Președinte”. Acesta este într-atât de înalt, încât nimeni nu a reușit până acum să îl fotografieze în întregime. 

Acest arbore gigantic are o înălțime de 75 de metri și un volum de 1300 de metri cubi. 

Însă, o importanță mai mare o are vârsta lui…

Se presupune, că acest arbore de Sequoia trăiește pe Pământ de 3200 de ani! 

În plus, acesta continuă să crească incredibil de repede. În fiecare an se adaugă un metru cub de lemn. 

Specialiștii de la National Geographic au decis să fotografieze acest copac în întregime. Până acum, încă nimeni nu a reușit să facă asta.

Pentru suportul camerelor situate la unghiuri diferite, a fost nevoie de echipament special. 

Și iată rezultatul! 

Pentru asta au fost necesare 32 de zile și 126 de fotografii, care ulterior au fost unite în una singură. Astfel a fost realizată prima fotografie, care prezintă în întregime bătrânul arbore.