În Japonia până la sfârșitul anului, toate cuptoarele cu microunde vor fi distruse. Iată din ce motiv…

Toate preocupările bunicilor care spuneau că microundele sunt “dăunătoare” acum sunt justificate de cercetările recente. Guvernul japonez a decis să scape de toate cuptoarele cu microunde din țară înainte de sfârșitul anului, potrivit Noticias sobre.

Toți cetățenii și organizațiile care nu vor respecta această cerință riscă închisoare de la 5 până la 15 ani, în funcție de severitatea infracțiunii.

Motivul folosirii unui cuptor cu microunde de către japonezi a fost un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Hiroshima, care au constatat că microundele au cauzat mai mult rău sănătății cetățenilor timp de 20 de ani, decât bombardarea avioanelor americane în septembrie 1945.

Toți producătorii de cuptoare cu microunde din Japonia au închis deja fabricile unde se realizau producerea lor. În 2021 se intenționează oprirea producției de cuptoare cu microunde în Coreea de Sud. Între timp, China intenționează să renunțe la acest tip de tehnologie în 2023.

Potrivit experților, alimentele încălzite într-un cuptor cu microunde conțin vibrații nefavorabile, care nu sunt în armonie totală cu ritmurile universale. Cercetătorii au efectuat un experiment: 5 gândaci au fost plasați într-un cuptor cu microunde și i-au lăsat timp de 3 ore la intensitatea de 3000 W în regimul “grill”. Ca urmare, toate insectele au murit.

Povestea a început cu o ciocolată topită.
Cuptorul cu microunde, la fel ca majoritatea invențiilor, este un rezultat aleator al unui inginer care a lucrat la un proiect legat de radar.

În 1946, dr. Percy Spencer, inginer la firma Raytheon, a observat că ciocolata din buzunarul său s-a topit. Ce s-a întâmplat? A testat așa-numitul magnetron. Undele magnetronului au afectat ciocolata, au provocat excitații moleculare interne și, prin urmare, încălzirea și topirea produsului moale.

Cum funcționează microundele?
Un cuptor cu microunde are un așa numit tub de magnetron, care convertește energia electrică în microunde cu frecvență înaltă, aceste valuri fiind “absorbite” de alimente, adică undele electromagnetice “excită” moleculele “dipolice” (un capăt are o sarcină pozitivă, iar celălalt negativ) în alimente, cum ar fi apa.

Vei mai folosi cuptorul cu microunde după această noutate?