Grațios și elegant: Primul cal din lume care poartă costum de designer!

Mulți oameni visează la eleganța unui costum tweed. Însă cine a zis că un animal, și mai exact un cal, nu poate arăta la fel de bine îmbrăcat la patru ace?

„Un cal în costum” poate suna ca începutul unui banc, dar iată că acum a devenit o realitate. Extravaganții englezi au cusut un adevărat costum din trei piese pentru un cal.

Casa de pariuri „William Hill” a comandat primul costum – tweed pentru un cal, cu ocazia organizării curselor Cheltenham Festival, care au loc cu regularitate în Anglia.

Este primul și, până când, unicul costum complet din trei piese din lume, cusut și adaptat special pentru un cal. Acesta este format din sacou, pantaloni, cămașă cu cravată și mai mult decât atât, o bască asortată.

Capodopera textilă a fost concepută și cusută de un fost „ucenic” al designerului Alexander McQueen, renumit pentru colecțiile sale fabuloase, pe nume Emma Sandham-King.

Echipa designerilor a petrecut 4 săptămâni, muncind asupra creării și coaserii costumului pentru bătrânul veteran al curselor – calul pe nume Morestead. Acesta are 11 ani și este multiplu campion al curselor din Regatul Unit.

Pentru coaserea acestei ținute ieșite din comun au fost utilizați mai mult de 18 metri de stofă de lână, ceea ce este aproximativ de 10 ori mai mult, decât se folosește pentru costumul unui bărbat mediu.

Morestead, ca un adevărat model grațios și elegant, a prezentat costumul din trei piese însoțit de un jocheu campion pe nume Sir Tony McCoy.

Ambii arată splendid, nu-i așa?