Folosirea animalelor în circuri și spectacole ambulante, INTERZISĂ în Italia! Află motivele aceste decizii

În Italia, folosirea oricăror animale în circuri și spectacole ambulante este interzisă prin lege, urmând a fi aprobate și instrucțiuni de punere în aplicare a legii.

În prezent, în Italia există 100 de circuri, iar aproape 2000 de animale sunt exploatate pentru a participa în spectacole pe întreg teritoriul țării sau în spectacole în afara țării.

Apărătorii drepturilor animalelor din cadrul Animal Defenders International (ADI) au salutat această decizie, calificând-o ca un progres semnificativ.

Potrivit președintelui aceste organizații, circurile pur și simplu nu pot oferi condiții de viață normale pentru animale, deoarece călătoresc din loc în loc, săptămână după săptămână, și utilizează cuști lipsite de confort.

Totodată, unele investigații au constatat cazuri de violențe și abuzuri la care au fost supuse animalele din circuri, pentru a deveni ascultătoare și a executa comenzile dresorilor. Cei de la ADI au salutat decizia autorităților din Italia, îndemnând și alte state să urmeze acest exemplu pentru a pune capăt cruzimilor la care sunt expuse animalele.

Deja și alte țări, printre care România, Olanda și Iranul, au introdus reglementări prin care este împiedicată, în variate măsuri și diferite modalități, folosirea animalelor sălbatice (dar și a unora dintre cele domestice) în spectacolele de circ. În Wales și Scoția se poartă, de asemenea, negocieri privind interzicerea folosirii animalelor în circuri.

În Anglia, autoritățile au declarat că susțin în continuare interdicția, dar nu au dat nicio indicație cu privire la momentul în care se impune, deși aceasta a fost elaborată încă din 2013.

Asociația Veterinară Britanică a declarat că nevoile de bunăstare a animalelor sălbatice, în ceea ce privește locuința sau posibilitatea unui comportament natural normal, nu pot fi satisfăcute în circuri.