Felinarele care înfloresc, atunci când treci pe alături: Se află în Ierusalim și au 9 metri înălțime!

Arhitecții și designerii ne uimesc cu fiecare nouă creație. Libertatea în acțiuni, preferințe care este atât de vizibilă în pictură, arhitectură și alte opere de artă, încet-încet încearcă să atingă și viața obișnuită a oamenilor din lume.

Astfel, pietonii din Ierusalim au ocazia să devină participanți la un adevărat spectacol stradal. Felinarele sub formă de niște flori uriașe se deschid de îndată ce cineva se apropie de ele, fie că este vorba de un om sau un tramvai care trece pe alături.

Aceste construcții imense au fost instalate în centrul Ierusalimului în anul 2014. Proiectul a apărut în cadrul multor alte eforturi ale municipalității, care vizează îmbunătățirea și schimbarea spațiului urban.

Instalate de companie HQ Architects, aceste „flori” au o înălțime și un diametru de 9 metri. Asemenea felinare nu există nicăieri în lume!

Felinarele sub forma unor flori de mac sunt echipate cu dispozitive ultrasensibile care sesizează mișcarea.

Potrivit reprezentanților municipalității, acest proiect are drept scop de a ușura senzația apăsătoare a cartierelor dominate de sărăcie și probleme rasiale.

„Aceste „flori urbane” sunt destinate combaterii haosului, iar scopul lor principal este să decoreze orașul și să reamintească oamenilor că întotdeauna există loc pentru minuni, fantezie și surprize plăcute” – au declarat inițiatorii proiectului.

Această minunăție se găsește chiar în centrul orașului, în Piața Vallero.

Felinarele – maci deja au devenit o adevărată atracție turistică. Designerii nu au de gând să se oprească aici. Aceștia sunt pregătiți să accepte comenzi pentru a instala diferite flori și în alte orașe.

Noi suntem convinși, că este o idee nemaipomenită. Aceste instalații aduc oamenilor bună dispoziție în zilele gri și creează o atmosferă plină de culoare în întregul oraș.