Doi elefanți își iau rămas bun înainte de a fi despărțiți! Cât de emotive pot fi aceste animale!

Va veni oare vreodată timpul, când braconierii vor înceta să mai vâneze elefanți, când aceștia nu vor mai fi ținuți captivi în grădinele zoologice? Căci lipsiți de libertate, acestora le este foarte greu.

Elefanții nu „comunică” cu semenii lor, își petrec timpul într-un spațiu limitat, nu mănâncă frunzele copacilor, nu înoată în lacuri.

Animalul poate fi plasat cu un alt elefant, dar în cele din urmă unul din pereche va muri sau va ajunge la o altă grădină zoologică.

Cu ceva timp în urmă, la o grădină zoologică din Spania s-a stins din viață o femelă – elefant pe nume Flavia. Aceasta a trăit captivă 47 de ani, 43 dintre care în singurătate completă. Flavia suferea de depresie.

Elefantul indian a fost despărțit de părinți, când avea doar 3 ani de zile.

Încă de atunci, Flavia trăia în grădina zoologică din Spania în singurătate și nu intra în contact cu alți reprezentanți ai speciei sale.

Pe Internet au apărut imagini și filmulețe video cu Flavia, care se plimba după gratii cu capul plecat spre pământ, asemenea unui om deprimat.

Grupurile care susțin drepturile animalelor au făcut mai multe încercări de a o transfera pe Flavia într-un alt loc, unde ea să poată trăi cu alți elefanți, dar nu au reușit la timp.

Recent, pe Internet a apărut o imagine care a devenit imediat virală. Utilizatorul a făcut publică fotografia sub pseudonimul Soumya Vidyadhar.

În această fotografie putem vedea un moment emoționant, în care doi elefanți își iau rămas bun înainte de a fi trimiși la grădini zoologice diferite și de a fi despărțiți pentru totdeauna.

Elefanții sunt amenințați cu distrugerea. La fiecare 15 minute, un elefant moare în mâinile braconierilor de pe continentul negru.

Dacă exterminarea celor mai mari animale de pe uscat va continua în același tempou, până în anul 2025 nu va mai rămâne niciun elefant în savanele africane.

Tanzania, de exemplu, a pierdut deja în ultimii trei ani jumătate din numărul elefanților ei. În 2009, potrivit estimărilor, în această țară africană locuiau 70-80 de mii de elefanți, iar acum – de două ori mai puțini.

Sperăm că oamenii vor înceta exterminarea elefanților! Tu ce crezi despre această problemă?