Doar 30 de minute pe zi: Uite cum un scurt obicei te va face profesionist în orice domeniu

Nu-i așa că ar fi minunat să înveți să cânți la pian, să poți să stai în poziții complicate de yoga, să scrii o carte? Sau poate visezi la un job mai bun, să înveți o limbă străină, însă toate astea le vrei fără să depui prea mult efort?

Se pare că secretul nu este munca îndelungată, ci regularitatea și răbdarea.

Psihologul american Karl Anders Ericsson a cercetat capacitatea oamenilor de a-și forma noi abilități. Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în revista Harvard Business Review. Așadar, potrivit cercetătorului, pentru a ne schimba viața e nevoie doar de 30 de minute pe zi.

Calea spre profesionalism începe de la un pas micuț

Se spune că pentru a deveni profesionist într-un domeniu e nevoie de 10 mii de ore de studiere. S-ar părea că este extrem de mult, însă secretul constă în pașii mici. Sunt doar două reguli pentru asta: Prima regulă – elimină principalul obstacol din capul tău – frica că nu vei reuși. A doua regulă – acordă 30 de minute zilnic pentru această ocupație ( asta poate oricine, chiar și cel mai ocupat om de pe planetă). Secretul cel mai important este disciplina și organizarea.

Ce poți face în 30 de minute?

S-ar părea că este foarte puțin. Ce poți face într-un timp atât de scurt? Poți citi câteva pagini, poți învăța câteva cuvinte noi într-o limbă străină, poți face un set de exerciții ș.a.

Amintește-ți că o lecție la școală durează 45 de minute. Dacă scoatem minutele irosite pentru atragerea atenției copiilor, verificarea temei de acasă și alte momente organizatorice, materialul nou se predă în maxim 30 de minute.

Începătorii se pot limita la 15-20 de minute

Ericsson spune că în prima perioadă pot fi suficiente și 15-20 minute de studiu, doar cu condiția că activitățile se practică cu maximă regularitate. Dacă ți se pare puțin, încearcă să faci flotări timp de 15 minute.

Ce faci dacă sari peste o lecție?

Ce se întâmplă când absentezi de la școală? Corect! Recuperezi! La fel, ai grijă nu cumva lipsurile să devină un obicei, dar nici nu te pedepsi prea dur dacă ai sărit peste o zi. Oferă-ți întotdeauna o șansă la recuperare.