Descoperirea lor i-a uimit pe arheologi: Un cuplu din Danemarca a găsit o sabie de vikingi!

Pe insula Zealand, situată în partea de est a Danemarcei, doi arheologi amatori au decis să ia un detector de metale și să pornească într-o plimbare.

În timp ce mergeau, s-a auzit un semnal și cuplul originar din orășelul Svebolle, Ernst Chritiansen și Lys Turkelsen, au făcut o descoperire nemaipomenită: ei au început să sape și aproximativ la 30 de centimetri adâncime au găsit un capăt de sabie, scrie The Epoch Times.

Presupunând, că aceasta poate fi o descoperire importantă, ei au decis să găsească pe cineva mai experimentat, înainte de a scoate obiectul de sub pământ.

Așadar, ei au acoperit sabia înapoi cu țărână și, în dimineața următoare, au luat legătura cu Muzeul Vestsjaelland, pentru a le împărtăși bănuielile.

Inspectorul muzeului, Arne Hedegaard Andersen, i-a însoțit pe cei doi la locul, unde au descoperit o sabie incredibil de bine păstrată, care are aproximativ 3000 de ani.

Arma era de lungimea de 82 cm și, deși mânerul din piele demult a putrezit, totuși aceasta era într-o stare uimitor de bună, ținând cont de vârstă.

,,Sabia s-a păstrat atât de bine, încât putem vedea clar chiar și detaliile mărunte. Chiar și vârful este puțin ascuțit – au relatat reprezentanții muzeului, – de asemenea, se consideră, că artefactul a rămas intact de la Epoca Bronzului Scandinav, cuprins între anii 1100 și 900 î.Hr.”.

Deși în Scandinavia și Europa de Nord pot fi găsit relicve vechi cum ar fi bijuterii sau monede sub pământ, săbiile ca aceasta, sunt extrem de rare.

Această sabie pare a fi mai mult un simbol al statutului proprietarului său, decât o armă. O lucrare complicată din bronz, care probabil necesită multă îndemânare și timp.

În acele zile, erau utilizate mai frecvent buzduganele și topoarele ca mijloace pentru o luptă adevărată.

Sabia reprezintă unul din mai multe lucruri, care au fost descoperite în ultimii ani de către arheologi, și în prezent există încă multe descoperiri vechi în muzeul Național Danez, care așteaptă să fie studiate și catalogate corespunzător.