Cum arată primul tren din lume, care trece printr-un bloc de apartamente!

Chinezii au surprins întotdeauna întreaga lume prin construcțiile lor ieșite din comun. În metropola Chongqing, localizată în sud – vestul Chinei, clădirile extrem de dense fac practic imposibilă punerea în aplicare a unor proiecte arhitecturale sau de inginerie noi. De aceea, uneori, designerii și arhitecții trebuie să ia decizii destul de extreme.

Astfel, într-o regiune a orașului poate fi văzută o cale ferată care traversează la propriu un bloc locativ. Oare cum ar fi să ai o stație de tren chiar în blocul unde locuiești?

Chongqing, orașul cel mai mare ca suprafață și ca populație dintre cele patru municipii ale Chinei, are 49 de milioane de locuitori și o suprafață de doar 80.000 de kilometri pătrați, ceea ce înseamnă că problema spațiului este una arzătoare. Tocmai din acest motiv, arhitecții și-au pus la încercare imaginația și și-au propus să rezolve această problemă. În plus, aceștia au fost nevoiți să traseze ruta trenului prin blocul de apartamente din cauza terenului muntos, Chongqing mai este supranumit „Mountain City”.

Trenul neobișnuit traversează clădirea între etajele 6 și 8, din blocul cu 19 etaje, fiind totodată și la îndemâna locatarilor, aceștia având posibilitatea să urce în el de la etajul 6.

Chinezii au rezolvat și problema zgomotului, pentru că la amenajarea liniei ferate au fost folosite materiale speciale. La orele cele mai aglomerate, locatarii aud un zgomot de circa 60 de decibeli, asemănător cu cel făcut de o mașină de spălat.

Potrivit arhitecților și lucrătorilor, construcția acestei linii ferate în această zonă a fost o chestiune destul de riscantă, dar efortul s-a meritat.