Cum arată cele mai bogate femei din lume – miliardarele?

Dacă credeți că miliardarele moderne sunt rafinate, iar degetele lor se agită sub greutatea inelelor cu diamante, ne grăbim să vă dezamăgim.

Dacă le-am fi văzut în viața de zi cu zi, n-am fi ghicit niciodată că sunt miliardare.

Iată cum arată cele mai bogate femei din lume cu adevărat.

Întreprinzătoarea franceză Lilian Bettencourt ocupă de mai mulți ani primul loc în lista femeilor Forbes.

Proprietara a unei treimi din acțiunile L’Oréal (compania a fost moștenită după moartea tatălui ei), această femeie de afaceri investește cu succes și în Nestlé și, așa cum era de așteptat, în politicienii francezi (de exemplu, în 2010 a fost acuzată de finanțarea ilegală a campaniei președintelui Nicolas Sarkozy din 2007). Dar arată ca o obișnuită vecină de-a dvs., care a ieșit după pâine.

Alice Walton chiar dacă s-a născut cu o lingură de argint în gură (familia ei deține cea mai mare rețea de retail din lume – Walmart), nu s-a alăturat imediat afacerii familiei.

În schimb, tânăra absolventă a Universității din Triniti (Texas) a decis să lucreze mai întâi în mod independent, începând cu economia și finanțele. Și după ce și-a câștigat suficientă experiență în analiză și brokeraj, Alice a acceptat partea din compania tatălui ei, care încă îi aduce dividende impresionante.

Jacqueline Mars, de asemenea, a moștenit partea sa în compania “dulce”. De specialitate este antropologă, însă lipsa ei de cunoștințe și experiență în afaceri nu o împiedică să facă o avere uriașă prin vânzarea celebrelor ciocolate. Totuși, Mars Incorporated nu este singura sursă de venit pentru Jacqueline.

Pe lângă toate, femeia este administrator al echipei ecvestre americane, și este, de asemenea, membră a consiliului de administrație al Operei Naționale din Washington.

Maria Franca Fissolo – cea mai bogată femeie din Italia – nu participă la conducerea companiei de familie. Ea a moștenit Ferrero SpA în 2015 după moartea soțului ei, Michel Ferrero, dar l-a pus fiul său Jovani în funcția de CEO.

Cea mai bogată femeie din Germania, Susan Klatten, a primit de la tatăl său cote bune în Altana si BMW și s-a angajat să dezvolte cele două companii potrivit noilor tendințe.

Frau Klatten a primit o educație strălucită în domeniul administrării afacerilor în Elveția și, înainte de a se alătura afacerilor familiale, a lucrat în domeniul publicității și PR, precum și ca inginer la BMW.

Astăzi, Lauren este amintită în presă ca văduvă a legendarului Steve Jobs, dar o căsnicie (și moștenire) de succes nu este singurul lucru cu care această femeie se poate lăuda.

Aceasta are în spate studii la prestigioasa universitate Stanford, zeci de proiecte sociale și științifice, precum și participarea activă la Apple Inc. și compania Walt Disney.

Gina Rinehart este cel mai bogat om din Australia, deținând cea mai mare companie minieră și, ca multe colege de listă, a primit pachetul ei de 76,6% de la tatăl ei. În acest an, averea sa a crescut cu 6,2 miliarde de dolari – în ciuda faptului că, cu doi ani în urmă, copiii ei au lipsit-o de control asupra fondului familiei.

Abigail ocupă o funcție de conducere la Fidelity Investments (o companie care deservește investitori din întreaga lume) deja în a treia generație a familiei Johnson.

Astăzi, pe lângă gestionarea activelor, femeia primește venituri suplimentare de la 24,4% din acțiunile sale – această aliniere o face nu doar unul dintre cei mai bogați miliardari ai modernității, ci și una dintre cele mai active femei.

Văduva miliardarului Androniko Luxis, Iris Fontbona, este astăzi considerată cea mai bogată persoană din Chile.

Femeia și copiii ei primesc venituri atât din afacerea familială, cât și din acțiunile sale la Bank of Chile, mai multe companii de transport locale și din două stațiuni din Croația.

Discounterul german Aldi are peste 8500 de magazine la nivel mondial. Cifra de afaceri anuală este de 40 miliarde de dolari, iar compania este controlată de frații – Carl Albert și Beat Heister.

Averea lor este cu adevărat imensă, dar proprietarii reușesc să ascundă orice detalii despre viața lor personală și să nu comunice niciodată cu presa.

Fiica lui Fredi Heineken – fondatorul companiei de bere cu același nume – a moștenit 25% la Heineken după ce tatăl ei a murit în 2002. Drept urmare a devenit instantaneu cea mai bogată femeie de afaceri din Olanda.

De atunci, Charlene nu numai că a dezvoltat afacerea de familie, dar și-a introdus treptat soțul și fiul acolo, precum și se ocupă de extinderea activităților companiei în țări noi.

Yang Huiyan nu este doar cea mai tânără miliardară din listă, ci și cea mai bogată persoană din Asia. Chinezoaica a intrat în posesia averi cu mai bine de 10 ani în urmă drept cadou de la tatăl ei, care totuși rămâne în continuare președinte și CEO al companiei de familie (deși nu mai este așa de bogat).

În 2003, fata a primit educația la Ohio State University și apoi s-a întors în China și s-a alăturat companiei tatălui său în 2005 ca manager de achiziții, iar un an mai târziu a fost numită director executiv.

Un alt membru al familiei Cox Enterprises, Catherine Rayner, alături de sora ei, Margaret Taylor și fratele James, a moștenit 49% în conglomeratul mass-media australian. Catherine nu se ocupă de afacerile companiei, preferând să se ocupe de filantropie.

Margaretta Taylor are aceeași avere ca sora ei și, de asemenea, nu participă la administrarea Cox Enterprises. Și fiul femeii se implică în afacere, deținând o funcție de conducere într-un departament.

Cea mai bogată femeie din Spania, Sandra Ortega Mera a moștenit acțiunile Inditex (gestionează astfel de mărci ca Zara, Oysho, Massimo Dutti și multe altele) după moartea tatălui ei.

Cifra de afaceri a companiei crește în fiecare an – la fel ca dividendele Sandrei, care totuși preferă să se ocupe nu de afaceri, ci de caritate, investind banii în fonduri pentru a susține persoanele cu boli mintale.