Costumul elegant le-a schimbat aspectul: 20 de bărbați, care au fost îmbrăcați pentru interviu, de nerecunoscut

O serie de experimente realizate de psihologii de la Universitatea Princeton, din SUA, arată că pentru a face o impresie, este nevoie de doar 10 secunde. Potrivit psihologilor americani, Janine Willis și Alexander Todorov, fața și îmbrăcămintea joacă un rol puternic în modul în care îi tratăm pe ceilalți și cum suntem tratați noi. Aceste aspecte sunt cunoscute și companiei americane, Sharp Dressed Man. Aceasta se ocupă cu strângerea fondurilor pentru ținutele oamenilor nevoiași, care vor să se angajeze la serviciu, dar nu au bani pentru un costum.

Psihologii afirmă că oamenii atrăgători obțin rezultate mai bune în aproape toate domeniile vieții. Persoanele cu chipuri „mature” primesc sentințe juridice mai grave decât persoanele cu „fețe copilărești”. Dacă ai o față care arată competentă, spre deosebire de cea care arată de încredere sau plăcută, poți conta pe o funcție publică.

Totodată, nu mai puțin importantă este ținuta celui care vrea să obțină un post de muncă.

Potrivit unui studiu american, 70% dintre angajatori au mai menționat că negru, albastru, gri sau maro, oferă profesionalism persoanei care vine la interviu.

Compania americană, Sharp Dressed Man lucrează sub motto-ul: „Pasiunea. Experiență. Efort”. Angajații acestei organizații sunt convinși că schimbarea stilului de îmbrăcăminte poate schimba spre bine stilul de viață.

Fondatorul organizației, Christopher Schafer, este un croitor profesionist. Costumele pe care le coase pentru cei mai bogați oameni ai Americii costă de la 3 mii de dolari.

În 2011, el și-a convins clienții bogați să colecteze haine de afaceri pe care nu le poartă și să i le aducă lui. Astfel a apărut ideea acestui proiect social, prin care ajută bărbații cu o situație financiară precară.

Fiul lui Christopher, Seth Schafer, s-a alăturat afacerii în 2013. În copilărie, acesta mergea deseori cu tatăl să la evenimente pentru bărbați, unde s-a familiarizat cu lumea modei moderne a bărbaților.

Organizația oferă costume gratuite pentru interviuri bărbaților care nu au posibilitatea să-și cumpere. Angajații acceptă îmbrăcămintea uzată, o repară și o oferă clienților săi.

În decembrie 2015, în centrul orașului Baltimore, creatorii de Sharp Dressed Man au deschis un butic cu costume second hand.

În 2016, o parte semnificativă a clădirii a fost afectată de un incendiu, iar în prezent, pentru reparația clădirii se strâng fonduri.

Echipa de voluntari a acestei companii, care include și stiliști profesioniste, declară că bărbații într-un costum sunt mai încrezători în ei înșiși.

Potrivit stiliștilor, această încredere este resimțită și de angajatorii lor.

Numai în ultimii 5 ani, organizația și-a furnizat serviciile la peste 7 mii de bărbați.

„Clienții” acestei organizații sunt mulțumiți de inițiativă. Ei spun că o haină potrivită le schimbă nu doar înfățișarea, dar și starea de spirit.

„Mi-ați dat speranță că voi găsi un lucru bun. Când am trecut pragul Sharp Dressed Man, eram în depresie, dar după ce am ales un costum și m-am văzut în el, nu am putut să nu zâmbesc. Chiar am vrut să plâng de fericire”, afirmă un participant la proiect.

Pe cealaltă parte, Christopher Schafer afirmă că ei nu doar le oferă costume bărbaților, dar și pregătire practică pentru un interviu reușit.

„Suntem mult mai mult decât un dulap de îmbrăcăminte – echipa noastră le asigură ore de conduită fiecărui participant pentru cele mai bune rezultate”, concluzionează Schafer.

Sperăm că toate aceste costume au ajutat eroii din articolul nostru să-și găsească un loc de muncă.