Cele mai mari pisici domestice din lume: 15 fotografii ale unor feline din rasa Maine-Coon

Fotograful din Hong Kong, Robert Sijka, nu pentru prima dată face ședințe fotografice cu felinele din rasa Maine Coon, cele mai mari pisici din rândul raselor domesticite. Caracteristicile masive, blana bogată și aspectul înspăimântător de măreț dau acestor pisici aspectul unor lei în miniatură.

Robert Sijka îi place să-și combine cele două pasiuni: fotografia și pisicile de rasa Maine Coon. Dea lungul anilor, fotograful a învățat să arate măreția acestor pisici minunate.

Robert Sijka este un polonez care locuiește în China de mulți ani. Robert și soția lui au fost întotdeauna îndrăgostiți de pisicile mari. În urmă cu 8 ani, familia a început să aducă feline acasă, iar recent au deschis un azil pentru pisici.

După nașterea primilor pisoi, cuplul sa confruntat cu întrebarea – cum să le arătăm frumusețea lumii întregi?

Apoi, alături de îngrijirea pisicilor Maine Coon, Robert a început să-și îmbunătățească abilitățile fotografice – o pasiune mai veche.

După mai mulți ani de practică, fotograful și-a creat propriul stil și a început să aibă o mare plăcere de la munca pe care o face.

După cum recunoaște Robert, cea mai frecventă întrebare care îi este adresată este cum face ca pisicile să stea liniștit în timp ce sunt fotografiate?

Răspunsul lui este întotdeauna același: „Este imposibil! Pisicile nu sunt câini, acestea nu pot sta în liniște când îți dorești acest lucru și nici nu au răbdare pentru a sta în același loc. De aceea cred că lucrul cu pisicile este mult mai dificil.”

„Când îmi sunt adresate astfel de întrebări, întotdeauna răspund că este vorba de două calități – experiență și răbdare”, mai spune fotograful.

Uneori Robert face poze și oamenilor, dar în 99 procente dintre cazuri acesta face fotografii celor 20 de pisici și pisoi, care trăiesc în azilul deschis de acesta.

Maine Coon este o pisică cu părul mediu sau lung. Pisica adultă ajunge să măsoare un metru lungime și între 3,6– 8,2 kg în funcție dacă este mascul sau femelă.

Aceste pisici sunt foarte active atât în timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Au speranța de viață în jur de 15 ani. Main Coon este o pisică foarte activă, dar mai ales când este pui chiar este neascultătoare și năzbâtioasă.

Maine Coon are o blană foarte lungă și groasă care necesită întreținere bogată. Blana lor poate fi maro cu dungi negre sau gri cu dungi negre.

Acestei pisici îi este dat de multe ori titlul de „Giganta politicoasă”, care este o descriere exactă, deoarece este o rasă foarte prietenoasă cu copiii și alte animale.

Ea nu caută foarte multă atenție. De asemenea, ocupă locul 3 pe lista cu „Top 10 cele mai populare pisici”. Totodată, Maine Coon este o rasă foarte atașată de stăpânii și casa ei.