Cel mai frumos parc de lalele: Pentru prima dată în 71 de ani, în Keukenhof nu există niciun vizitator!

Keukenhof este considerat cel mai impresionant parc de flori naturale din lume. În fiecare an, în lunile martie – mai, turiștii de pretutindeni să grăbesc să admire frumusețea acestui paradis floral și a doua cea mai mare grădină din lume, după „Dubai Miracle Garden”.

Și în această primăvară, parcul este în floare, iar în jur, pentru prima dată în 71 de ani nu există niciun vizitator. Din cauza pandemiei globale, în 2020 grădina a fost închisă vizitatorilor. Cu această ocazie, administrația celebrului parc a lansat un tur virtual pentru toți doritorii, care deja a reușit să adune sute de mii de vizualizări pe internet.

Te invităm să admiri câteva dintre cele mai frumoase priveliști surprinse de fotograful Albert Dros din Parcul Keukenhof! 

Situat în orașul Lisse din Olanda, parcul este deschis, de obicei, doar câteva săptămâni pe an și reprezintă un adevărat spectacol floral al plantelor de primăvară. Acest loc a devenit o carte de vizită pentru acest popor iubitor de flori.

Odată ajuns aici, te vei trezi în mijlocul unui peisaj de basm, copleșit de prospețime și curățenie, iarbă verde, miresme îmbătătoare, nenumărate tipuri de flori și, desigur, mori de vânt.

În 1949, autoritățile din Lisse au adaptat acest teritoriu pentru a putea găzdui expozițiile de flori cu bulbi, lalelele având prioritate. Plus la toate, parcul este înconjurat de câmpuri infinite cu flori care aparțin fermierilor din împrejurimi.

La Keukenhof poți admira specii variate de lalele, narcise, brândușe, zambile, crini, orhidee, frezii și multe alte flori de primăvară plantate cu multă grijă. Expozițiile anuale sunt susținute prin contribuția voluntară a aproape 100 de expozanți olandezi, care își prezintă aici cele mai deosebite și încântătoare specii.

Având în vedere că suprafața parcului este de circa 30 de hectare, mulți vizitatori profită de plăcerea de a parcurge aleele lui cu o bicicletă, care poate fi închiriată chiar la intrare.

Plantele nu sunt întotdeauna înflorite în ziua deschiderii parcului, iar cea mai bună perioadă de a vizita expoziția, în condiții normale, este jumătatea lunii aprilie.