Cea mai scumpă mâncare din lume: 16 bucate care costă mii de dolari

Luxul se întâlnește nu doar în materie de case, mașini și vestimentație. Se pare că unii iubesc luxul și în mâncare. Chiar dacă tu n-o să ai niciodată ocazia să guști din ele ( sau poate o să ai), noi te informăm referitor la cele mai scumpe feluri de mâncare din lume.

Apropo! Nu trebuie să te indispui, nu întotdeauna ce e scump e și gustos.

Cea mai scumpă ciupercă

Cea mai scumpă ciupercă este trufa. Prețul unui kilogram ajunge la 2000 de euro. Cele mai gustoase se consideră a fi trufele albe din Italia.

Cei mai scumpi pelmeni din lume

Cei mai scumpi pelmeni (colțunași cu carne-mâncare tradițională rusească) se gătesc în restaurantul pentru imigranți ruși „Golden Gates” din Bronx. Unicitatea lor este faptul că în aluat se adaugă fier din peștele lanternă. În rezultat, aceștia emană o lumină albastru-verzuie. O porție de astfel de pelmeni costă 2400 de dolari.

Cel mai scump ceai

Cel mai scump ceai din lume se numește Da Hong Pao, iar în traducere înseamnă „Robă mare și roșie”. El este compus din frunzele a 6 arbuști care cresc lângă mânăstirea Tian Xin Si. Într-un singur an se strânge doar 500 g de astfel de ceai și costă 685000 de dolari kilogramul.

Cea mai scumpă carne din lume

Cea mai scumpă carne din lume este cea a vitei de Kobe. Are un aspect marmorat și prin asta se face deosebită. Aceste vaci sunt crescute în Japonia și sunt hrănite cu cele mai bune plante. Un astfel de fileu costă între 750 și 1000 de dolari.

Cele mai scumpe nuci din lume

Cele mai scumpe nuci din lume se numesc macadamia. Ele au fost cândva o sursă de energie pentru aborigenii australieni. În prezent un kilogram de macadamia costă în Australia peste 30 de dolari.

Cel mai scump caviar din lume

Cel mai scump caviar din lume se numește Almas și provine de la un nisetru albinos, o specie rară de pește răpitor care se găsește în sudul Mării Caspice. O cutie ( neapărat din aur) cu 100 g de caviar costă 2000 de dolari.

Cel mai scump condiment din lume

Cel mai scump condiment din lume este șofranul. Acesta conține mii de plante din familia Iridaceae. Un kilogram de șofran veritabil costă 6000 de dolari.

Cei mai scumpi cartofi

Cel mai scump cartof este crescut pe insula Nurmuate din Oceanul Atlantic. Îngrășămintele folosite sunt exclusiv algele marine. Pe an se strâng doar 100 de tone de astfel de cartofi. Un kilogram costă 500 de euro.

Cea mai scumpă omletă din lume

Cea mai scumpă omletă din lume poate fi savurată în restaurantul „Le Parker Meridien” din New York. Ea costă 1000 de dolari și pe lângă ouă mai conține homar, cartofi și caviar.

Cel mai scump ulei

Cel mai scump ulei din lume este cel de argan. Acest copac crește în Maroc și este deliciul preferat al caprelor. Fructele de argan seamănă cu olivele. Pentru 100 ml de ulei de argan va trebui să plătești 250 euro.

Cea mai scumpă pâine

Cea mai scumpă pâine din lume este Roquefort and Almond Sourdough Bread. Ea costă 25 de dolari și este coaptă de bucătarul șef Paul Hollywood. Pe lângă făina de cea mai înaltă calitate aceasta mai conține migdale și cașcaval roquefort.

Cel mai scump lapte

Laptele de șoareci este cel mai scump din lume. Un litru costă 22 000 de dolari. Pentru a-l obține e nevoie de 4000 de șoareci. Acest lapte este folosit în medicină.

Cea mai scumpă brânză

Un kilogram de brânză Pule valorează 1280 de dolari. Aceasta este fabricată din lapte de măgăriță.

Cea mai scumpă apă

Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani este cea mai pură apă de izvor din lume. Sticla în care se vinde este placată cu 25 carate de aur. Aceasta conține un amestec din apă de izvor de pe insulele Fiji și apă din ghețarii inslandezi. O sticlă de 1,25 l de astfel de apă costă 60 000 de dolari.

Cea mai scumpă ciocolată

Se numește „Chocopologie” și se produce în SUA la fabrica de dulciuri „Knipschildt Chocolatier”. O ciocolată neagră de 453 de grame costă 2600 de dolari.

Cel mai scump suc

Cel mai scump din lume este sucul de Noni, un fruct cu foarte multe beneficii. El are un efect terapeutic asupra organismului, scoate oboseala și stresul. Un litru de astfel de suc costă 200 de dolari.