Cele mai LONGEVIVE femei sunt cele care nu renunță la PLĂCERILE vieții!

Toate recordurile oficiale, confirmate științific despre speranța de viață, stabilite de oameni care nu au avut grijă de sănătatea lor.

Femeile, care nu renunță la plăcerile vieții

Recordul absolut îi aparține franțuzoaicei Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani, 5 luni și 14 zile.

Jeanne a lăsat fumatul abia la 117 ani. Din motiv, că a început să vadă mai rău și nu putea să-și aprindă țigara. Jeanne mânca câte 1 kg de ciocolată pe săptămână și iubea să bea câte un pahar de vin. Dar, adevărul este că femeia fuma doar două țigări pe zi și făcea sport (tenis, bicicletă, scrimă) și se plimba mult.

După cum povestea însăși Jeanne, secretul sănătății și longevității sale nu era sportul și plimbările, ci atitudinea față de viață: „Dacă nu poți schimba ceva, nu trebuie să îți faci griji din cauza asta.”

Pe al doilea loc – americanca Sarah Knauss, care a trăit 119 ani, 3 luni și 4 zile.

Sarah niciodată nu a respectat vreo dietă, și cel mai mult pe lumea asta iubea ciocolata și nucile. Cu un an înainte de moartea sa (ea nu a fost bolnavă și a murit în somn), Sarah a împărtășit într-un interviu rețeta unei vieți îndelungate: „Fiți mereu ocupați, munciți și nu vă faceți griji de vârstă”.

Cea de-a treia în acest top, Lucy Hannah a trăit 117 ani și 248 de zile. Este considerată cea mai longevivă afro-americancă și cel mai longeviv reprezentant al rasei negride.

Pe locul al patrulea este canadiana Marie-Louise Meilleur, care a trăit 117 ani și 230 de zile. Femeia iubea vinul de Porto, ciocolata și s-a lăsat de fumat tabac abia la 90 de ani.

Deținătoarea locului șase – italianca Emma Morano mânca puține fructe și legume, în schimb bea brandy și adora biscuiții. Emma recunoștea, că este sănătoasă datorită faptului, că după divorțul din anul 1939, ea nu mai fugea după bărbați și își trăia viața singură în liniște.

Iar americanca Susannah Mushatt Jones (116 ani, locul 10) este renumită prin faptul, că în fiecare zi până la moarte mânca cu plăcere bacon. Mult bacon.

Ați observat ceva comun? Nu, nu mă refer la ciocolată și altă mâncare nesănătoasă.

Da, toate cele cinci recorduri mondiale de longevitate aparțin femeilor, și anume femeilor care se străduiau să nu renunțe la plăcerile vieții.

Și același fapt este caracteristic campionilor care încă sunt în viață. În cursa internațională pentru speranța de viață conduce Violet Brown din Jamaica, care are 117 ani (iubește foarte mult carnea de miel). După care urmează Nabi Tajima din Japonia (117 ani) care susține că mâncarea gustoasă este cheia longevității, precum și somnul bun.

În lista oficială, din o sută de campioni longevivi ai lumii doar 6 sunt bărbați. Numai în ultimii 40 de ani, numărul locuitorilor centenari ai Pământului a crescut de 20 de ori.

De exemplu, în Danemarca, în anul 1879, erau doar trei cetățeni centenari, în anii 1950 – 20, iar astăzi sunt peste 500.

Conform datelor ONU, în anul 2015, totalul de oameni centenari în lume era deja de mai mult de jumătate de milion. În 2050, numărul acestora va crește până la 3,7 milioane.

Oamenii de știință au încercat de multe ori să găsească un factor comun, un algoritm, care îi unește pe toți cei, care au reușit să bată recordul speranței de viață. Au găsit doar două lucruri comune:

1.Practic toți campionii sunt femei.

2.Fără excepție, toți longevivii nu sunt supraponderali.