Cafeaua grecească este recunoscută ca cea mai folositoare din lume

Potrivit specialiștilor, consumul unor cantități mari de cafea este dăunător organismului, totuși grecii nu prea iau un considerație acest sfat. Deși aceștia beau de mai multe ori în zi cafea, ei sunt recunoscuți ca un popor cu o durată de viață mare. Poate datorită faptului că o beau încet și cu plăcere sau chiar în timp ce o gătesc? Mai mult ca atât, cafeaua grecească a fost recunoscută ca fiind cea mai folositoare din lume, deci nu este nimic de adăugat decât să împărtășim o rețetă uimitor de simplă și gustoasă.

În ce pregătesc grecii cafeaua?

Băutura este pregătit în ibric pe nisip fierbinte. Dacă doriți să o faceți acasă, puteți improviza prin turnarea a câtorva centimetri de nisip uscat într-o tigaie veche. Dacă doriți să vă simplificați sarcina – puteți doar să puneți cafeaua într-un ibric și să o preparați la aragaz, la temperatură foarte mică.

Care este rețeta celei mai sănătoase cafele?

Pentru o singură porție aveți nevoie de: 1 pahar de apă, 1,5 linguri de cafea și de la 1 la 3 lingurițe de zahăr – în funcție de cât de dulce vreți să fie băutura.

Cum se prepară cafeaua grecească?

Cafeaua se amestecă cu zahărul și se toarnă în ibric. Se acoperă cu apă și se amestecă bine până când dispar cocoloașele. Puneți ibricul la foc mic și amestecați ocazional. Important este să nu aduceți cafeaua la punctul de fierbere. Băutura trebuie încălzită treptat, iar când se formează caimac (nr. pojghiță) deasupra cafelei, acesta se va îndepărta, apoi trebuie să opriți focul și să mai țineți încă un minut băutura în ibric. O turnați într-o cană și o savurați cu un pahar de apă rece. Băutura poate fi consumată atât înainte, cât și după masă.

Și nu uitați să savurați cafeaua ca și grecii: bucurați-vă încet de orice înghițitură.