,,Black Diamond” – Un soi extrem de rar de mere negre care se vând cu 20$ bucata!

Cu siguranță, ai observat că nu toate merele sunt roșii. Există mere galbene, mere roz și soiuri de mere verzi. Coaja merelor roșii își obține culoarea de la antociani, pigmenți sau coloranți naturali, care se dezvoltă odată cu creșterea mărului, scrie The Wild Child. Chiar dacă aceste varietăți sunt bine cunoscute și solicitate, noul soi, apărut recent pe piață, a devenit extrem de popular, mai ales în China.

La fel ca și alte soiuri de mere, acestea sunt bogate în minerale și vitamine, însă sunt mult mai crocante și mai gustoase.

,,Black Diamond” sunt o varietate de mere Hua Niu. Apărut în Noua Zeelandă, a devenit rapid foarte popular și în China, unde a fost plantat în Nyingchi, Tibet. S-a dezvoltat în continuare datorită unui mediu natural favorabil și a tehnologiilor speciale de altoire cunoscute de fermierii locali.

Merele Black Diamond sunt de culoare violet închis, au un luciu frumos și o textură plăcută. Coaja fructelor lucește ca un diamant, datorită ei soiul și-a primit denumirea. Este impresionant faptul că acest soi nu necesită polenizare, este rezistent la frig și are o protecție naturală împotriva paraziților și insectelor.

Cu toate acestea, merele sunt considerate rare, deoarece cresc în zonele muntoase la o altitudine de 3500 de metri deasupra nivelului mării. Ele trebuie expuse la o cantitate mare de lumină solară și radiații ultraviolete. Aceste cerințe ecologice unice fac livezile de mere din Nyingchi un mediu ideal pentru cultivarea acestui soi.

În anul 2011, fermierii din regiunea respectivă au înființat o livadă cu o suprafață de aproximativ 50 de hectare. În 2012, au plantat pomii de mere și în următorii trei ani au muncit din greu pentru a-i crește. Merele Black Diamond apar pe piață la sfârșitul lunii octombrie și sunt vândute timp de aproximativ două luni.

În plus, doar 30% din merele negre coapte corespund standardelor stricte cu privire la culoarea acestora. În consecință, producția totală de mere este extrem de scăzută.

Producătorii chinezi au transformat producția într-o afacere profitabilă. Au promovat merele negre, ce au devenit în scurt timp un produs exclusiv. Acestea sunt vândute în pachete cadou a câte 6 sau 8 bucăți, iar prețul acestora ajunge până la 20 de dolari per bucată. Iar clienții care doresc să le achiziționeze trebuie să facă o comandă în prealabil.