Ai copiat – la închisoare: Cele mai severe reguli de la examenele din China!

Educația de calitate este o cale sigură pentru tineri, iar pentru stat – garantul unui viitor stabil și prosper. Posibil, anume din acest motiv, acum câțiva ani în urmă chinezii și-au stabilit obiectivul de a monitoriza onestitatea tinerilor care susțin examenele. Cei care trișează și copiază sunt pedepsiți aspru și chiar au șanse de a ajunge la închisoare.

Într-adevăr, în China este interzis să faci unele lucruri obișnuite la prima vedere. Uneori, interdicțiile de aici pot fi șocante prin duritatea lor. Așa de exemplu, astăzi în China este interzis să se copieze în timpul examenelor. Desigur, acest lucru nu este binevenit nicăieri în lume, însă chinezii au decis că acest fapt necesită o pedeapsă mai aspră. Cine știe, poate e mai corect așa!

În China, copiatul este echivalent cu o infracțiune penală și este foarte posibil să aducă o persoană până la închisoare. Aparent, autoritățile sunt foarte preocupate de calitatea cunoștințelor absolvenților. Cei, care au curajul să copieze în timpul Gaokao (examenele finale) pot fi pedepsiți cu 3 ani de închisoare. Plus la asta, „contravenientul” nu va avea șansa de a susține în mod repetat examenul timp de trei ani după ispășirea pedepsei. Astfel, un tânăr absolvent poate fi exclus din sistemul național de învățământ pentru 6 ani de zile.

De ce statul acordă atât de multă atenție calității și onestității absolvenților? Totul e simplu. Cei care vor reuși să susțină cu brio examenul „Gaokao” vor obține cel mai bun început pentru o viață de succes și își vor putea încerca norocul către admiterea la cele mai prestigioase universități din țară. Această regulă a intrat în vigoare începând cu anul 2016. Cu toate acestea, contravenientul poate scăpa de pedeapsă prin plata cauțiunii. Însă, suma cauțiunii este foarte mare.

Statul nu se limitează doar la controlul aspru din timpul examenelor. În timpul examenelor „Gaokao” deasupra școlilor zboară diferite drone care blochează orice semnale și care nu permit elevilor să sune sau să acceseze internetul. Desigur, nu fiecare școală își poate permite asemenea dispozitive moderne. Instituțiile de învățământ mai modeste sunt nevoite să soluționeze problema în vechea manieră sau să improvizeze.