Adriano Celentano la 81 de ani: Fotografii rare și fapte ascunse din viața legendarului artist

Pe 6 ianuarie, 2019, italianul Adriano Celentano a împlinit 81 de ani. Legendarul actor, cântăreț și moderator TV, rareori mai apare pe scenă și participă la evenimente publice, totuși acesta a rămas la fel de faimos. Din ce cauză Celentano nu s-a filmat niciodată la Hollywood, de ce partenera sa de platou, din filmul „Sweet Life” Ornella Muti, este supărată pe el și ce înseamnă „Clanul Celentano” citiți în acest articol.

Adriano Celentano – legendarul cantautor, muzician, actor și moderator TV italian în tinerețe.

Adriano Celentano este adesea numit un autodidact strălucit. Acesta are doar 5 clase, deoarece s-a născut într-o familie săracă și a renunțat la școală la vârsta de 12 ani pentru ca să își găsească un loc de muncă și să se întrețină. Celentano a fost angajat într-un atelier de reparație a ceasurilor. Deși a lucrat puțin în acel atelier, pe tot parcursul vieții pasiunea de a repara ceasuri a rămas.

© Marco Garcia Adriano: Adriano Celentano împreună cu mama sa.

Întreaga familie Celentano a fost una muzicală, dar mama acestuia nu a crezut în abilitățile vocale ale lui Celentano. Femeia a declar anterior într-un interviu pentru presa locală: „Când a început să cânte și să iasă în localuri cu prietenii, am început să mă îngrijorez pentru soarta lui. M-am gândit, că vrea să devină un artist, care va cheltui ultimii bani pe băutură și țigări. Am încetat să îmi fac griji după „Festivalul Rock and Roll din Palazzo Del Ghiaccio”, în ziua primului mare succes al fiului meu.”

Lângă magazinul unde lucra Celentano ceasornicar era un alt magazin unde se vindeau discuri de vinil și de dimineață până seară acesta asculta muzică, iar apoi a început să-și scrie propriul album.

În 1950, acesta a interpretat primele sale melodii. Textele pentru cântecele artistului au fost scrise de un prieten de-al său, Michele Del Prete, cu care a colaborat mulți ani. În 1957, Celentano a devenit câștigătorul primului concurs italian de rock and roll. Artistul  a fost unul dintre primii care a început sa cânte rock and roll și rap în italiană.

În 1961, artistul și-a organizat propriul studio de înregistrare, pe care la numit „Clanul Celentano”. La studiou, artistul a invitat nu doar muzicieni profesioniști, ci și pe toți prietenii săi din tinerețe, pentru a-i ajuta să se realizeze în muzică. În prezent, „Clanul Celentano” combină o editură, o agenție de concerte și un studio de înregistrări audio.

Adriano Celentano împreună cu soția sa, actrița Claudia Mori.

Poate că ar fi fost doar muzician dacă nu ar fi fost pasiunea sa pentru parodie. Acesta a jucat câteva spectacole unde a imitat personalități marcante și de atunci a fost invitat pe platoul de filmare.

Cadre din filmul „Bingo-Bongo”, 1982. Foto: 24smi.org

Cel mai faimos film cu Celentano este „Sweet Life” al lui Federico Fellini, unde s-a filmat împreună cu Ornella Muti. Încă în timpul filmărilor, se vehicula că cei doi au un roman de dragoste, însă actorii nu au comentat zvonurile.

Adriano Celentano și Ornella Muti.

Acum câțiva ani Celentano a rupt însă tăcerea și a recunoscut că într-adevăr a avut o poveste de dragoste cu actrița Ornella Muti. Din cauza lui, actrița a divorțat de soț, însă Celentano nu și-a părăsit soția.

Adriano Celentano și Ornella Muti în filmul „Sweet Life”.

Ornella Muti a confirmat acest lucru doar la pragul vârstei de 60 de ani, dar sinceritatea lui Celentano a supărat-o: „El a dezvăluit secretul după atâția ani de tăcere, pe care i-am păstrat de dragul soților noștri și în special al copiilor… Da, am avut o poveste de dragoste, este adevărat. Dar am fost uimită de mărturisirea lui. Aș fi vrut să știu în prealabil că va vorbi despre asta. Dar el este la fel ca toți bărbații, nu le pasă de nimeni și nimic.”

Celentano a refuzat mai multe ofertele de a juca în filme de la Hollywood. Acesta și-a motivat deciziile prin simplu fapt că nu îi place să zboare cu avionul.

Artistul nu a fost niciodată îngrijorat de vârsta lui. Și la întrebările despre cum reușește să rămână atât de energic și încântător, el a răspuns: „Se pare că oricine mă vede este jenat de comportamentul meu infantil, ceea ce mă face să uit că sunt bătrân. În general, eu mă cred un bătrân copilăros.”

Adriano Celentano împreună cu soția sa Claudia Mori.

În ultimii ani, faimosul artist duce un stil de viață retras și rar apare în public. Împreună cu soția sa, Claudia Mori, locuiește într-o vilă la 100 de kilometri de Milano. Acesta a recunoscut de mai multe ori că a visat să trăiască o „viață liniștită a unei persoane obișnuite”.

În toată cariera sa, Adriano Celentano a lansat mai mult de 30 de albume, a jucat în 41 de filme și a interpretat aproximativ 600 de melodii.