Abandonate și pline de mister: 12 Locuri subacvatice care o să-ți facă piele de găină!

Dacă ești unul dintre iubitorii valurilor de mare, ești interesat de landșafturile subacvatice și de tainele care se ascund în această lume puțin cunoscută, vei rămâne uimit de aceste locuri, care chiar există în realitate.

Iată 12 cele mai misterioase locuri, care se ascund în lumea subacvatică!

Cercuri subacvatice, Coasta Japoniei

Văzute lângă Coasta Japoniei, cercurile geometrice misterioase nu pot fi asemănate cu nimic. Yoji Ookata, un fotograf japonez, a găsit aceste modele ciudate și mai târziu și-a dat seama că au fost făcute de aripioarele peștilor cu scopul de a atrage partenerul.

Grand Oasis Palm în Cancun

Acesta reprezintă un Eco Hotel conceptual, unul dintre cele mai luxoase din lume, care asigură oaspeților săi o vedere uimitoare asupra minunilor oceanului.

Hristos în beznă

În rândul amatorilor de scufundări în regiunea Keys Florida, acest loc este numit o minune sacră a naturii. Situată în Parcul de Stat Pennekamp, statuia uimește cu varietatea de viețuitoare marine care o înconjoară.

Lacul Gruner See, Austria

Acest miracol austriac este cunoscut pentru dispariția sa bruscă după iarnă și scufundarea completă. Creșterea temperaturii în primăvară duce la topirea zăpezii în munți, apa acoperă copacii, cartierele și băncile din parcuri, formând un mic sătuc subacvatic.

Muzeul subacvatic de artă din Cancun

Expoziția a 470 de statui subacvatice. Algele și polipii de corali cresc pe statui și adăpostesc cel mai mare recif artificial din lume.

Abandoned Underwater Strip Club, Israel

,,Nymphas Show Bar” este denumirea unui club de noapte subacvatic abandonat.

Fujikawa Maru

Fujikawa Maru este un avion de 132 m lungime, care s-a scufundat după ce a fost lovit de o torpilă în anul 1944. Acum este considerat unul dintre cele mai interesante locuri pentru scufundări, din toate navele naufragiate în laguna Truk.

 Lion City, China

Cunoscut, de asemenea sub denumirea de Atlantis al Estului, orașul a primit numele de ,,Orașul Leului”, deoarece este înconjurat de cinci capete sculptate de leu. Un lucru fascinant – orașul este practic intact, de la scări până la garduri. Scafandrii deseori organizează excursii aici pentru a face fotografii impresionante.

Monumentul Yonaguni

Această insulă este cunooscută ca un loc în care viețuiesc rechinii – ciocan. Scafandrii l-au evitat foarte mult timp din cauza curenților puternici. Piatra imensă are o lungime de 152 de metri și o lățime de 40 de metri și arată de parcă este artificială.

Muzeul subacvatic de artă, South Walton

Muzeul este parte al South Walton Artificial Reef Association. Cooperarea lor vizează asigurarea unui habitat, care să mențină un echilibru între viața marină sănătoasă și afluxul de turiști. Figurile craniului și ananasului sunt printre cele mai impresionante exponate ale muzeului.

Celebrul zid submarin al proiectului Google Earth

Acest zid subacvatic imens, care este menționat în videoclipul misterios Youtube din ,,Arab Flat Earth”, nu numai ca arată foarte real, dar se presupune, că are o întindere de mii de kilometri sub apă.

Britannic-ul scufundat

Birtannic-ul a devenit un muzeu pe fundul mării după ce s-a scufundat în anul 1916. A fost una dintre cele trei nave din clasa olimpică, care se află acum la o adâncime de 122 metri sub apă. Fiind populară și atractivă pentru scafandri, expediția aici necesită permisiunea guvernului grec, ceea ce este foarte dificil de obținut, deoarece acest loc este declarat mormânt militar britanic.