A refuzat să se conecteze la rețeaua electrică și și-a echipat o casă complet autonomă!

Atunci când vine vorba de construcțiile moderne, pe lângă multe altele, arhitecții pun accent pe utilizarea energiei alternative în casă. Citind despre casele autonome ne imaginăm, că asemenea proiecte sunt posibile de realizat „undeva acolo peste ocean”. Totuși, unii îndrăznesc să opteze pentru ceva nou și diferit, indiferent de locul de trai.

Un bărbat din Kuban, Federația Rusă, a decis în mod deliberat să nu se conecteze la rețeaua electrică. Proprietarul casei a împărtășit cum a reușit să asigure autonomia casei și care sunt avantajele acestei idei.

Întreruperile constante de energie electrică și creșterea tarifelor l-au făcut pe inginerul Nikolai Drigu, care locuiește în Kuban, să se gândească la surse alternative de energie. Potrivit lui Nikolai, casa lui nu este conectată la nicio sursă de comunicare. Acum 5 ani de zile, când a apărut întrebarea despre electricitate în noua casă, i s-a cerut o sumă exagerată pentru linia de furnizare a energiei electrice. Analizând toate avantajele și dezavantajele, Nikolai a riscat să parieze pe sursele alternative de energie: panouri sloare și generatoare eoliene.

Cea mai mare parte a energiei provine de la 18 panouri solare cu o capacitate de 4 kW. Încă 1,5 kW produce un generator eolian. Sistemul produce energie electrică în exces: iarna 300-400 kWh pe lună, iar vara până la 1000 de kWh.

În timpul iernii, când nu este prea multă lumină solară, Nikolai se străduie să folosească cu atenție aparatele electrice. Cel mai mult consumă fierbătorul și frigiderul.

Sistemul de alimentare cu energie al casei constă din:

1.Generatoare eoliene – 2;
2.Regulatoare pentru generatoarele eoliene – 2;
3.Baterii – 8;
4.Panouri solare – 18;

5.Controler de panouri solare;
6.Invertor cu capacitatea de 6 kW.

Casa este încălzită cu ajutorul unui cazan. Proprietarul utilizează peleți presați din rumeguș și are nevoie de aproximativ 60 de W pentru ca acesta să funcționeze.

Atunci când se calculează numărul de panouri solare necesare pentru o casă, este important să se ia în considerare nu spațiul de locuit, ci cantitatea de energie care urmează să se consume.