Nimeni nu credea că e posibil! Această casă de 30 de m.p. poate fi construită în doar 7 ore

Visezi să te muți la casa ta într-un timp restrâns? Vrei o locuință la sol, dar nu ai timp și bani pentru construcție? Arhitecții estonieni au venit cu o idee inovatoare: o casă care poate fi construită în doar 7 ore.

Odată cu reducerea spațiului pentru construcție, popularitatea locuințelor compacte crește. De aceea, arhitecții estonieni au venit cu o idee ingenioasă pentru cei care au un teren mic pentru construcții, puțin timp la dispoziție și un buget redus: o micro-casă cu o suprafață totală de 30,3 metri pătrați, care poate fi complet asamblată în doar 7 ore.

Compania estoniană Kodasema este implicată în proiectarea și implementarea micro-clădirilor. De data aceasta, dezvoltatorii au prezentat o locuință numită Koda, care poate fi asamblată în doar 7 ore și, dacă este necesar, la fel de rapid demontată și mutată într-un alt loc. Adică dacă îți place casa ta, dar ai vrea să te muți în alt oraș sau sat, îți poți lua construcția cu tine.

Așadar, zona locuibilă a casei este de 30,3 metri pătrați. Principalele materiale de construcție sunt betonul și sticla. Casa se construiește foarte rapid, datorită secțiunilor prefabricate. Această casă nu are nevoie de fundament, iar ferestrele sunt produse din materiale calitative astfel încât să fie asigurată izolarea fonică și termică.

Conform planului, la parter este o cameră de zi, o bucătărie și o baie. Iar la etajul doi – un dormitor.

Arhitecții susțin că această clădire este potrivită nu doar pentru o casă de locuit sau de vacanță, ci poate fi folosită și pentru amenajarea unei cafenele, unui birou sau a unui atelier. Casa este completată cu mobilier și tehnică de uz casnic.

Estonienii preconizează ca astfel de micro-case să fie scoase în vânzare în anul 2020.