4 Obiceiuri din Orient pe care merită să le împrumutăm și noi!

Mi-a fost întotdeauna interesant să cunosc culturile altor țări și să adopt noi obiceiuri de la alte popoare. În copilărie, am vizitat Georgia împreună cu familia și am realizat că cel mai interesant pentru mine este să observ modul în care trăiesc oamenii din alte țări. O altă limbă, îmbrăcăminte sau caracteristici ale bucătăriei naționale. Cele mai curioase lucruri pot fi descoperite în mărunțișurile de zi cu zi, de rutină.

În anii de studenție am avut șansa să trăiesc în Turcia timp de trei luni. Am plecat acolo pentru practica de vară. Din fericire, am reușit să mă stabilesc la o familie locală și să nu rătăcesc prin hoteluri.

Acea familie profesa islamul. Sincer vorbind, înainte de asta aveam unele prejudecăți în această privință, dar am decis să privesc cu o curiozitate de cercetare lucrurile. Drept urmare, am dezvoltat relații calde cu acea familie și si m-au învățat foarte multe lucruri frumoase. Încă îmi amintesc cu căldură de acea perioadă.

Iată câteva obiceiuri ale oamenilor din Orient pe care ar fi bine să le împrumutăm și noi. Nici într-un caz nu insist, doar recomand!

Spălatul pe mâini înainte și după masă

Mama m-a învățat de mică să mă spăl pe mâini. Doar că familia noastră nu acorda prea multă atenție acestui lucru. Era important să te speli când veneai din stradă. Locuitorii din țările estice au o atitudine puțin diferită față de acest lucru. Conform regulilor lor, mâinile trebuie spălate înainte de masă, astfel încât picăturile de apă să rămână pe mâini, iar după masă, acestea trebuie spălate din nou și șterse bine până la uscat.

Clătirea gurii

De asemenea, musulmanii își clătesc gura înainte și după masă. La început, acest obicei m-a surprins, apoi am fost intrigată. Până la urmă, am început și eu să fac acest lucru. Doar că în loc de apă obișnuită folosesc apă de gură. Desigur, starea gingiilor s-a îmbunătățit mult, iar mirosul respirației nu mă mai deranjează.

Să nu sufli în mâncare

Puțin probabil să vezi ceva de genul în familiile din Turcia. În general nu se acceptă ca oamenii să sufle în mâncare, acest lucru chiar este menționat în Coran. Prin urmare, ei nu mănâncă fierbinte, ci așteaptă până când mâncarea se răcește.

Cred că asta are sens. Este posibil să nu fie ceva ce ține de religie pentru mine, dar pentru organism, beneficiile sunt evidente. Ajută să mănânci mai încet și mai cumpătat. Potrivit medicilor, este bine să mănânci mâncarea călduță și nici într-un caz fierbinte. Deci, nu este doar un obicei ci și un sfat medical.

Oameni deosebit de ospitalieri

Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit este că un turc te poate invita la el acasă, chiar dacă v-ați cunoscut abia acum 30 de minute. Sunt niște oameni uimitor de prietenoși și ospitalieri și, tocmai de aceea, este recomandat să nu refuzi o astfel de invitație. Odată ajuns în sânul familiei turcești, ești servit imediat cu ceai negru sau cu o cafea tucească.