19 exemple că animalele sunt inteligente și empatice

Mulți cred că nu toate animalele sunt capabile să iubească și să fie empatice cu oamenii sau cu alte animale. Dar, oamenii de știință declară contrariul: animalele simt o varietate de emoții. Acestea știu ce înseamnă prietenie, dăruire, îngrijire și devotament. Vedeți mai jos 19 povești incredibile care demonstrează acest lucru.

Elefanții Jenny și Shirley au fost duși la circ în același timp: Jenny era destul de mică, iar Shirley avea deja 20 de ani. După puțin timp acesta au fost separate și doar după 25 de ani s-au reîntâlnit la un azil pentru elefanți.

„De la început, Jenny se comporta foarte ciudat când era în apropiere de Shirley. Când le-am permis să stea în aceeași cușcă cei doi elefanți erau în culmea fericirii”, povestește un muncitor al adăpostului.

Când urangutanul Rosco și-a pierdut părinții, el și-a pierdut dorința de viață, a încetat să mănânce, era slăbit și nu răspundea la nici un tratament. Atunci, angajații zooparcului, au adus în cușca animalului un câine. De atunci, cei doi sunt de nedespărțit.

Delfinul Mila a împins-o pe Jung Yun la suprafață, când sportiva și-a răsucit un picior în timpul unei competiții de scufundări. Și astfel i-a salvat viața.

„Rămâi așa bună. Te iubesc”, aceste cuvinte i-au fost spuse lui Irene Pepperberg de către papagalul său iubit, înainte ca acesta să moară.

Câinele Tom mergea la biserică împreună cu stăpâna lui. Dar când femeia a murit, câinele mergea la biserică de unul singur. „Câinele tău nu înlocuiește întreaga lume pentru tine, dar tu ești întreaga lume pentru el”.

În 2011, oamenii de știință au dovedit că vacile știu ce înseamnă prietenie și atunci când sunt separate suferă mult.

Când a murit ecologistul Lawrence Anthony, 12 elefanți din Africa de Sud s-au adunat într-un grup și au mers la casa lui. Anterior, Anthony i-a salvat de la moarte.

Labrador Lisha a alăptat mai mult de 30 de animale de diferite specii care au fost abandonate de mame. Ea a continuat să aibă grijă de cei mici și chiar i-a învățat să supraviețuiască.

Gorila Koko privea un film, iar la scenele triste închidea ochii.

Copiii se jucau împreună cu George, un câine de rasa Jack Russell Terrier, când mai mulți Pit Bulli i-au atacat. George a încercat să-i protejeze pe copii și s-a năpustit asupra câinilor. Chiar dacă a suferit răni grave și a murit, acesta a salvat cinci copii.

Salti și Roselle și-au salvat stăpânii din clădirile prăbușite din SUA în timpul atacurilor teroriste din 11 septembrie, 2001.

Când proprietarii l-au adoptat pe câinele orb Ellie, au rămas surprinși de celălalt câine al familiei, care era mereu ghidul lui Ellie. El o ajută să se plimbe, să împărțea cu mâncarea, o proteja de animalele străine.

În 2011, un scafandru a fotografiat acest pește pe Marea Barieră de Corali, care a zdrobit o scoică pentru a-i consuma conținutul. Abilitatea de a folosi uneltele este considerată un semn al dezvoltării inteligenței. Multe animale au învățat să folosească unelte necomplicate pentru a se hrăni, dar acest lucru este rar întâlnit în rândul peștilor – până de curând nu a existat nici o dovadă documentară a acestui fapt.

Patricia Edshid își făcuse un ceai, când un grup de hoți a intrat în casa femeii. Unul dintre răufăcători a scos un cuțit și s-a năpustit asupra Patriciei, atunci câinele acesteia Oye l-a înșfăcat pe hoț de mână salvându-și stăpâna, dar s-a ales cu o traumă la cap. Acesta a primit o medalie pentru curajul său.

La Centrul de salvare din Camerun, cimpanzeul Dorothy a murit din cauza insuficienței cardiace. Un lucru uimitor s-a întâmplat în timpul înmormântării mamiferului: prietenii săi s-au ridicat în jurul lor și s-au îmbrățișat în solidaritate.

În fiecare an bufnița Gandalf depunea ouă și aștepta pui, dar aceștia niciodată nu ieșeau. Într-o zi cineva i-a pus un ou străin, din care a ieșit un bobocel și bufnița a început să aibă grijă de el. Curios este faptul, că de obicei bufnițele își omoară puii care nu miroasă la fel ca ele și nu le seamănă la chip.

Delfinul Jet și foca Mira sunt prieteni de mici, aceștia mereu petrec timpul împreună.

Urangutanul Hanama a adoptat doi pui de leu și a avut grijă de aceștia până când cei doi au putut să aibă grijă de ei înșiși.

Pisica Tara l-a salvat pe micuțul Jeremy de un câine care a încercat să-l muște.