Dai din pedale și „achiți” factura la lumină. A fost inventată prima bicicletă, care generează energie electrică

Tehnologia avansează, în fiecare zi aflăm despre invenții noi care ne îmbunătățesc condițiile de trai. Totodată, multe dintre acestea au și un consum rezonabil de energie. Despre o bicicletă, care a fost creată să economisească resursele naturale și să ne simplifice viața, vă vom povesti în continuare.

Inovația modernă a unui miliardar american cu origini indiene

În multe țări ale lumii, accesul la electricitate este dificil sau limitat. Antreprenorul indian Manoj Bhargava a decis să schimbe acest lucru. El și-a prezentat publicului invenția „Free Electric”, care va permite multora să obțină electricitate gratuită doar prin pedalarea unei biciclete. Potrivit inventatorului, vehiculul îi va ajuta pe oameni să obțină energie în mod gratuit și să-și schimbe radical viața.

Esența invenției este simplă: pedalezi și generezi energie electrică. Producătorul susține că o oră de plimbare pe o astfel de bicicletă va fi capabilă să furnizeze electricitate folosită timp de o zi într-o casă.

Bicicleta este foarte ușor de asamblat. În caz că se defectează, aparatul poate fi reparat de orice electric sau mecanic auto. Inventatorul susține că reparația vehiculului nu este cu nimic mai complicată decât reparația unei biciclete obișnuite.

Potrivit inventatorului, prețul acestei biciclete nu va depăși 100 de dolari SUA. Manoj Bhargava afirmă că zece mii astfel de biciclete vor fi scoase în vânzare începând cu 2019.

În timp ce unii îi critică inovație, pentru ca aceasta presupune efort și timp, alții o laudă deoarece este și un prilej excelent de a face sport.

Miliardarul american cu rădăcini indiene, Manoj Bhargava, este și fondatorul mișcării „Billions in Change”, care își propune crearea unui viitor prosper datorită noilor tehnologii, ce vor rezolva cele mai stringente probleme a omenirii.