Oamenii au început să le uite! Adevăratele valori sunt cele morale, și nu materiale!

În zilele noastre se vorbește foarte mult despre așa-numitul mod demonstrativ de viață. Însă demonstrarea publică a unei vieți prospere sau chiar luxoase nu este o noutate: deja de mulți ani, oamenii încearcă să îi impresioneze pe cei din jur cu jucăriile scumpe pe care le au.

Sau, mai exact, cu valorile sale.

Arătând lumii lucrurile scumpe pe care le avem, credem, că ne aratăm valorile, însă, de fapt, am început să confundăm valorile materiale cu cele morale.

Adevăratele valori își exprimă caracterul prin acțiuni, și nu prin lucruri.  Cu toate acestea, noi continuăm să adunăm tot gunoiul, decorând fațada goală cu lucruri scumpe, sperând să îi impresionăm pe toți cei, care le văd.

Genți scumpe de la branduri faimoase.

Mașini luxoase de ultimul model.

Ceasuri din oțel inoxidabil.

Consumerismul ne obligă să ne transformăm propria identitate în marfă. Dacă într-adevăr ne dorim să îi impresionăm pe cei din jur, nu trebuie să o facem demonstrându-ne ultimile achiziții. Cel puțin, să nu o facem intenționat.

Haideți să încercăm să impresionăm și să uimim lumea prin intermediul valorilor noastre morale. Iar cea mai reușită modalitate de a face acest lucru este să comiți un act semnificativ.

Să-ți deschizi propria afacere, la care demult visai.

Să scrii o carte, punând pe foaie ideile care demult ți se învârt în cap.

Să construiești o casă, să compui un cântec, să ajuți pe cineva care are nevoie de asta.

Creația este cel mai bun mod de a le arăta celor din jur cine suntem. Demonstrarea bunurilor pe care le avem nu vorbește decât despre faptul că ne pasă doar de noi înșine. Pe când acțiunile noastre creative, fără cuvinte vor spune lumii că ne pasă de ceilalți.

,,Privește, am pregătit ceva pentru tine” întotdeauna va suna mai bine, decât ,,Privește, cum eu mănânc, stând în fața ta”.