Lumea naturii în fotografii macro: Vei fi surprins să realizezi câtă magie există în jur!

Talentatul fotograf ucrainean Veaceslav Mischenko se concentrează pe fotografiile macro, care reușesc să îl apropie și mai mult pe om de natură. Acesta ne demonstrează, cum ar fi arătat mediul care ne înconjoară, dacă noi am fi putut vedea la fel ca și furnicile, melcii sau șopârlele.

Interesul fotografului față de lumea naturii în miniatură a apărut încă în fragedă copilărie. ,,Când eram copil, tata mă învăța să strâng ciuperci în apropierea casei noastre, și întotdeauna întâlneam în calea noastră diferite insecte și alte creaturi mărunte” – a povestit el într-un interviu acordat pentru DailyMail.

,,Când am crescut mai mare, am devenit interesat de arta de a fotografia și atunci am înțeles, că mi-aș dori să surprind scene miraculoase prin intermediul aparatului de fotografiat.”

Mischenko își fotografiază așa-numitele modele în habitatul lor natural, deși ele nici nu realizează că participă la o sesiune foto. Lucrările sale impresionează prin culoare și naturalețe.

Cine ar fi crezut, că niște ciuperci obișnuite, captate prin intermediul fotografiei macro, ar putea fi atât de frumoase. Mischenko are un talent neobișnuit și este capabil să vadă natura ca pe o lume aparte de poveste.

Fotograful iubește să povestească, cât este de bine în pădure dimineața la ora 5:30. În acest timp în aer plutește o senzație de liniște și pace, totul în jur se află la granița între magie și realitate. Iar apoi pădurea se trezește – se aude sunetul ciocănitorii, cântecul broaștelor, trilurile păsărilor. Anume în aceste momente se primesc cele mai ,,subtile” și gingașe fotografii, susține fotograful.