Adevărul dur despre realitatea timpurilor în care trăim! Dacă ai peste 30 de ani, trebuie să-l recunoști!

Dacă ai peste 30 de ani și te consideri un om matur, atunci acest text este pentru tine. Mergi în fiecare zi la serviciu, dar încă nu ai câștigat bani fabuloși? Rutina nu îți aduce bucurie și ești sigur, că ești născut pentru o soartă mai bună? Atunci află durul adevăr…

1.Capcana aspirațiilor înalte sau de ce nu vom fi niciodată fericiți? 

Generația bunicilor noastre nu visa să întâlnească prinți, să se odihnească peste hotare și nici măcar la un pahar de Martini. Toate aceste lucruri păreau un lux de neatins. Bunicile noastre se bucurau că e pace, că au posibilitatea să muncească și să câștige o bucată de pâine. Erau bucuroase să aibă un soț, în general: doar să nu bea și să nu mă bată. Și petreceau cea mai mare parte a timpului rămas pentru nașterea copiilor și păstrarea confortului în casă.

Generația noastră nu a apucat vremurile grele. Cei care astăzi au 30 de ani își amintesc cu greu de anii 1990. De aceea, mulți bunei își consideră nepoții alintați și nerecunoscători. Nepoții nu își doresc să muncească la uzine și la construcții. Ei nu își doresc să muncească deloc.

Bărbații visează să devină milionari fără mare efort, fără a munci. Ei preferă să își petreacă ziua în fața calculatorului în calitate de manager, decât să lucreze din greu. În cazul femeilor, e și mai rău. Idealul femeii de succes este considerată cea care nu lucrează și trăiește din contul unui bogătaș.

Compară anii 2000 sau chiar turbulența vieții de astăzi cu începutul secolului trecut. Condițiile de viață au devenit mai bune și mai ușoare. Însă, ai văzut vreun om să fie mulțumit de viață?

2.Îndestulare

Încă un motiv al tuturor nefericirilor noastre este îndestularea. Îți amintești, cât de gustoasă este pâinea cu ceapă și cartofii copți în foc atunci când ești la picnic în pădure? Iar acum compară asta cu sentimentul pe care îl avem în restaurant, când ți-e greață de Mojito, când nu au vinul tău preferat în meniu. Barurile nu mai știu cu ce să ne uimească. Caracatița se vinde în fiecare market. La fel ca și fructele exotice, alcoolul scump…

Doamnelor și domnilor, noi suntem ghiftuiți! Mâncăm prea mult și prea gustos, aveam prea multe într-ales. Noi nu prețuim hainele din colecția trecută, uitând că bunicile noastre își cârpeau ciorapii. Ne plângem, că ne nu este bine, în automobilele cu condiționer. Și în general, noi întotdeauna ne plângem și mâncăm. Întotdeauna nu ne ajunge, nimic nu ne mai uimește.

Pentru a fi fericit trebuie să te limitezi. Nu degeaba în multe religii există postul. Cu cât omul este mai flămând, cu atât mai gustoasă este mâncarea. Cu cât omul este mai îndopat, cu atât mâncarea este mai proastă, iar sufletul mai nefericit.

3.Egoismul

Nuștiu de ce, dar am fost educați în așa mod, încât considerăm că toți ne datorează ceva. Nu am mers 5 km pe jos până la școală. Noi nu le ajutam părinților în câmp – eram întotdeauna asigurați cu un mic dejun cald. Mulți dintre noi nu își doresc să aibă copii. De ce să ai grijă de cineva? Nimeni nu își dorește să facă, să dăruiască, să ofere!

Certăm guvernarea, îi blestemăm pe cei de la conducere, ne plângem că în țară e haos. Dar cine suntem noi? Cine suntem, dacă e să privim adevărul în ochi? Și ce merităm, de fapt?