7 Calități minunate, pe care le deține Ea – femeia înțeleaptă!

Ea este calmă și cumpătată

Să îți poți controla emoțiile – este regula de aur a unei femei înțelepte. Ea tinde spre o armonie interioară, nu ține supărare pe trecut și evită emoțiile negative, care o împiedică să se bucure de viață. Caracterul său cumpătat se datorează reținerii, răbdării, ea încearcă să facă totul fără prea multă grabă și agitație.

La o astfel de prietenă îți dorești să apelezi pentru un sfat înțelept, pentru că ea percepe viața rațional. Cu astfel de soții, bărbații își construiesc mai repede o carieră, pentru că nu pierd timpul pe certuri și isterii lipsite de sens.

Ea știe să accepte neajunsurile celor din jur

O femeie înțeleaptă nu încearcă să îi schimbe pe cei din jur, le respectă spațiul personal, alegerile și deciziile luate. Vrei să înveți și tu din această înțelepciune? Atunci nu evalua acțiunile oamenilor și nu îi judeca pentru ceea ce fac. Acceptarea este capacitatea de a înțelege, că omul nu se va schimba niciodată din cauza pretențiilor tale.

Ea nu are mândrie, doar stimă de sine

Ea își cunoaște valoarea și asta se vede fără prea multe afirmații. Cei din jur înțeleg intuitiv, că cerințele mari față de sine nu o împiedică să fie cuviincioasă față de alții. O femeie înțeleaptă își cunoaște laturile puternice și știe cum să le ascundă pe cele mai slabe. Este greu să ofensezi o astfel de femeie, pentru că ea știe foarte bine cine și cum este ea – cea adevărată.

Ea percepe eșecul ca pe o experiență 

Fiecare greșește în viață, dar fiecare dintre noi tratează greșelile în mod diferit. Unii cu disperare încetează cele începute. Dar dacă există dorința de a merge mai departe, trebuie să existe și înțelepciunea de a-ți schimba atitudinea față de eșecuri. O femeie înțeleaptă nu uită: „Experiența este cel mai bun învățător.” Ea își învață lecția și continuă să meargă înainte.

Ea tinde spre cunoștințe noi

Există oameni care nu sunt interesați de nimic altceva, înafară de rutina zilnică. Ei mănâncă, beau, dorm, se distrează și nu au nevoie de altceva. O femeie înțeleaptă are dorința de a înțelege această lume, ea se dezvoltă în fiecare zi. Ai observat, cât este de interesant în compania oamenilor, care citesc mult, călătoresc, ei știu cum să împărtășească informația și să asculte pe alții.

Ea soluționează conflictele, nu le creează

În orice tip de relație există neînțelegeri și trebuie să știi cum să le soluționezi. O femeie înțeleaptă vede și înțelege multe. Ea își tratează oponenții cu respect, ascultă părerile altora, este atentă la necesitățile fiecăruia. Conflictele ei de familie nu se răspândesc mai departe de casă, iar la serviciu, o astfel de femeie întotdeauna îi împacă pe toți și reușește să creeze o atmosferă prietenoasă. Dacă ea nu are dreptate, ea își cere scuze, iar de asta sunt în stare doar oamenii inteligenți.

Ea iubește să glumească și să zâmbească

Lipsa invidiei, căutarea lucrurilor pozitive, ordinea în lumea interioară – toate acestea o ajută să perceapă lumea înconjurătoare cu bucurie. Oamenii care zâmbesc deschis și sincer întotdeauna te atrag prin energia lor plăcută. Cu ajutorul umorului, femeia înțeleaptă găsește limbă comună cu oricine, provoacă simpatie. Iar cel mai important, astfel ea împărtășește din înțelepciunea ei. După cum știi, în fiecare glumă există un sâmbure de adevăr.