Vezi ce citate îți pot schimba viața spre bine…

Sensul este ceva pe care îl construiești în mod conștient în viața ta. Fundația sa se bazează pe experiențele, credințele și valorile tale de bază. Oamenii pe care îi iubești, lucrurile pe care le prețuiești și ceea ce ești dispus să sacrifici, alcătuiesc cine ești.

1. „Cât timp vei aștepta înainte să ceri ce e mai bun pentru tine?” — Epictet

Atâția oameni sunt prinși în capcana stabilirii dorințelor de Anul Nou. E capcană, deoarece se pare că oamenii cred pe 1 ianuarie totul se va împlini. Cel mai bine este să omiteți aceste gânduri și luxul de a aștepta și de a cere tot ce este mai bun.

2. “Bărbatul are succes dacă se trezește dimineața și se culcă noaptea, iar între ele face ceea ce vrea să facă.” – Bob Dylan “

Adevărata mizerie este să simțim că ceva a fost forțat asupra noastră și că nu deținem controlul. Adevăratul succes constă în alegerea problemelor noastre. Cea mai îmbucurătoare formă de libertate nu este o viață fără responsabilități, ci o viață în care suntem liberi să ne alegem responsabilitățile.

3. „Nu încetează să mă uimească: cu toții ne iubim pe noi înșine mai mult decât pe alții, dar ne pasă mai mult de părerea lor decât de a noastră.” ― Marcus Aurelius

Așteptările celorlalți sunt adesea zdrobitoare. Un comentariu nepotrivit vă poate lăsa să vă simțiți dezamăgiți sau chiar învins. Ce face ca opinia lor despre noi să fie mai bună decât a noastră? Mai ales având în vedere că ei nu cunosc întreaga noastră poveste. Ei nu știu prin ce am trecut sau ce suntem capabili să realizam.

4. „Nu ura jocul. Iubește jocul, pentru că ești în el, amice. Deține jocul.” – Guy Ritchie

Jocul vieții are diferite niveluri de dificultate, dar dacă îți asumi responsabilitatea pentru tot ceea ce faci și acționezi ca stăpân al regatului tău, atunci, de fapt, îți vei stăpâni viața. Nu-i lăsa pe alții să-ți aleagă identitatea, să te ispitească cu plăceri lumești sau să-ți spună că nu ești suficient de bun.

5. „Când te simți copleșit sau neconcentrat, ce faci? Memento mori – „amintește-ți că trebuie să mori”. Toate acestea vor duce la nimic.” – Ryan Holiday

Când te confrunți cu o situație dificilă, întreabă-te cât de important este acest lucru pentru tine? Mă voi gândi la asta peste un an? Deseori răspunsul este nu. Dacă acesta este cazul, atunci nu există niciun motiv să ne deranjezi acum.

6. „Boala vremurilor noastre este că trăim la suprafață. Suntem ca râul Platte, lățime de o milă și adâncime de un centimetru.” – Steven Pressfield

Toată lumea caută soluții cât mai rapide pentru o viață mai bună. Cu toții facem lucruri simple în loc să depunem genul de muncă care aduce rezultate vizibile. Optează pentru câțiva prieteni apropiați decât pentru câteva mii de cunoștințe.

7. „În loc să te întrebi când va fi următoarea ta vacanță, poate ar trebui să-ți faci o viață din care nu vrei să evadezi.”— Seth Godin

Prea mulți oameni fantezează despre o viață mai bună. Își plănuiesc vacanțe pentru a putea scăpa de realitate. Ei răsfoiesc rețelele sociale pentru a evita viața pe care și-au creat-o. Sunt prinși în capul lor, crezând că sunt neputincioși să creeze schimbarea necesară pentru a trăi o viață împlinită.

8. „Nu vei fi niciodată fericit dacă vei continua să cauți în ce constă fericirea. Nu vei trăi niciodată dacă cauți sensul vieții.” – Albert Camus.

Fericirea nu este ceva ce găsești. Este ceva ce faci. Fericirea, la fel ca mizeria, este o alegere. Vrei să știi de ce oamenii sunt morocănoși, negativi și nemulțumiți de viață? Pentru că așa le este mai ușor.

9. „Pe lângă arta nobilă de a face lucrurile, există și arta nobilă de a lăsa lucrurile nefăcute. Înțelepciunea vieții constă în eliminarea elementelor neesențiale.” – Lin Yutang

Spunem prea mult da și, prin urmare, suntem cu toții supraîncărcați și suprasolicitați. Sunt șanse să fi luat multe angajamente față de alții și față de tine. Ai făcut promisiuni pe care nu le-ai îndeplinit niciodată. Este timpul să realizezi că nu poți face totul. Nu poți să-i faci pe toți împliniți.