Urmează aceste 12 sfaturi excepționale de la Max Ehrmann și viața ta va fi mai bună

Max Ehrmann este un scriitor și un avocat din statul Indiana, SUA. A trăit între anii 1872 și 1945. În jurnalul său, Max a scris: „Dacă aș reuși, aș vrea să las în urma mea un dar – un mic eseu, care îi va face pe cititori mai fericiți”. Eseul a fost scris în anul 1920, iar aproximativ în 1959, un paroh al unei biserici a descoperit textul. După ce l-a citit, acesta l-a publicat.

Vezi mai jos cele mai interesante idei din eseu:

Cu pace mergi prin agitație și amintește-ți că pacea poate fi găsită în tăcere.

Dacă este posibil, fără concesii inutile, păstrează o relație bună cu toată lumea.

Spune adevărul calm și clar și ascultă-i pe ceilalți, pentru că chiar și nebunii și ignoranții au ceva de spus.

Evită scandalurile și oamenii agresivi, ei doar îți irită spiritul.

Dacă te compari cu ceilalți, orgoliul și amărăciunea se vor ține de tine, căci întotdeauna vor fi cei care vor fi mai buni sau mai răi decât tine.

Bucură-te de realizările și planurile tale. Succesul este bogăția ta adevărată în această lume.

Fii atent la afacerile tale, deoarece lumea este plină de fraude. Și nu lăsa înșelăciunea să-ți ascundă virtuțile: mulți aspiră la idealuri înalte și peste tot este o viață plină de eroism.

Fii tu însuți. Și, în special, nu demonstra afecțiune prefăcută. De asemenea, să nu fii cinic când întâlnești dragostea, deoarece în mijlocul plictiselii și dezamăgirii, numai ea, ca iarba, renaște din nou și din nou.

Cu recunoștință, acceptă trecerea timpului și nu regreta lucrurile care te-au făcut fericit în tinerețe.

Dezvoltă-ți puterea spiritului, astfel încât acesta să devină protecția voastră de loviturile soartei. Dar nu uita că oboseala și singurătatea dau naștere la multe temeri.

Fără a uita de disciplină, fii bun cu tine.

Tu, ca și copacii și stelele, ești născut în Univers și ai dreptul să fii aici. Fie că îți dai seama sau nu, Universul se dezvoltă așa cum ar trebui. De aceea, trăiește în pace cu Dumnezeu, indiferent de modul în care ți-l imaginezi. Și orice faci și oricare ar fi aspirațiile tale, printre zgomot și confuzie, păstrează pacea în sufletul tău. În ciuda falsității, a muncii grele și a viselor neîmplinite, lumea noastră este încă frumoasă.