Rafinament si Eleganta – 10 cele mai frumoase lectii de viata de la Sophia Loren

Sofia Villani Scicolone Ponti (cu numele de scena Sophia Loren) este o actrita italiana de film, devenita cunoscuta in intreaga lume datorita talentului sau actoricesc, elegantei si rafinamentului sau. In 1961 ea a castigat Premiul Nobel pentru interpretarea din filmul La ciociara.

Am cules 10 lectii de viata de la Sophia Loren, pentru ca sa invatam si noi ce este mai bun la ea:

1. Să reuşeşti într-o profesie dificilă necesită o încredere oarbă în tine însuţi. Tocmai de aceea oameni aproape lipsiţi de talent, dar care cred în ei, ajung deseori mult mai departe decat unii care au talent, dar nu încredere.

2. Trebuie să te bucuri de viaţă. Este important să faci asta, deoarece te face să gândeşti pozitiv.

3. Atunci când eşti mamă, nu eşti cu adevărat niciodată singură în gândurile tale. O mamă trebuie să gândească întotdeauna de două ori, o dată pentru ea şi o dată pentru copilul ei.

4. După părerea mea, frumuseţea nu începe cu faţa sau cu silueta, ci cu mintea. Dacă poţi învăţa să-ţi foloseşti mintea cu aceeaşi uşurinţă cu care-ţi foloseşti puful de pudră, vei deveni cu adevărat frumoasă.

5. Există o fântână a tinereţii: este mintea ta, talentele tale, este creativitatea pe care o aduci în viaţa ta şi în vieţile celor pe care îi iubeşti. Dacă înveţi să foloseşti această sursă, atunci poţi învinge într-adevăr vîrsta.

6. Şi după toţi aceşti ani, eu sunt încă implicată în procesul de auto-descoperire. Este mai bine să explorezi viaţa şi să faci greşeli decât să cauţi siguranţa în viaţă. Greşelile sunt o parte a ceea ce plătim pentru o viaţă deplină.

7. Dintotdeauna am privit lucrurile într-un mod pozitiv şi acum fac acelaşi lucru. Am fost mereu capabilă să depăşesc problemele din viaţa mea, să merg mai departe şi să mă gândesc la viitor.

8. Cred că îmbătrânirea ţine de ADN-ul nostru. Dacă vrei să arăţi mereu tânără, poate ar trebui să faci greşeala de a apela la anumite operaţii estetice. Dar mie nu îmi place foarte mult ideea asta.

9. Este greu când eşti tânăr şi vrei să răzbaţi. Sunt atât de multe fete frumoase care încearcă să devină actriţe şi foarte multe persoane care încearcă să profite de ele. Eu am fost norocoasă că am avut oameni buni care m-au protejat când am început să lucrez în lumea filmului.

10. Am mai avut norocul de a avea succes în anii ‘50, când frumuseţea avea o altă însemnătate decât are astăzi. În zilele noastre, orice actriţă tânără sau model devin celebre foarte repede şi nu au timp să-şi dezvolte personalitatea. Nu mai au o viaţă din cauza faimei, iar asta e periculos.

bonus:

Trebuie să faci nişte alegeri în viaţă şi să continui din acel punct. Nu-mi place să mă uit în urmă. Te-ar duce în pragul nebuniei şi n-ar avea niciun rost, căci nu poţi schimba trecutul. Nu mai există. Nu pot nega că sentimentele lui Cary Grant m-au făcut să fiu confuză, dar eram hotărâtă să-mi fac o familie cu Carlo…