„Omenii care evită eșecurile, evită succesul” – 15 cele mai bune Citate din cartea lui Robert Kiyosaki!

Când vorbim despre educație financiară, vorbim în același timp și de Robert Kiyosaki. El este cunoscut ca și unul dintre cei mai buni mentori financiari din lume. Este autorul a 18 cărți, care s-au vândut în peste 26 de milioane de exemplare.

Una dintre cele mai apreciate este „Tată bogat, tată sărac”, cartea perfectă pentru cei care vor să fie oameni de succes. În ea vei găsi adevăruri simple despre cum să determini banii să lucreze pentru tine și pentru visurile tale.

Iată câteva citate pentru a-ți începe calea spre succes chiar acum! 

1.Principalele obstacole în calea unui geniu uman sunt frica și lipsa de încredere. Este trist să vezi elevi, care știu răspunsul, dar se tem să îl spună. De cele mai multe ori, în viața reală reușesc nu cei deștepți, dar cei curajoși.

2.Dacă consideri că problema e în mine, vei fi nevoit să mă schimbi. Dacă vei realiza, că problema e în tine, vei putea să te schimbi, să înveți ceva nou și să devii mai înțelept. Majoritatea oamenilor așteaptă să se schimbe cei din jur, și nu ei înșiși.

3.Abilitatea de a asculta este mult mai importantă decât abilitatea de a vorbi. Dacă nu ar fi fost așa, atunci Dumnezeu nu l-ar fi creat pe om cu două urechi și o singură gură.

4.Afirmația „Nu-mi pot permite asta” aduce după sine tristețe, neajutorare, fapt prin care se ajunge la depresie și apatie. Întrebarea „În ce mod îmi pot permite asta?” deschide calea spre oportunități, emoții și vise. Acestea sunt cuvintele care întăresc mintea și spiritul.

5.Oamenii critică, în loc să analizeze.

6.Viitorul tău este creat de ceea ce faci azi și nu de ceea ce vei face mâine.

7.Banii sunt una dintre întruchipările puterii. Dar o putere și mai mare o au studiile financiare. Banii vin și pleacă, dar dacă știi cum funcționează, vei putea să-i controlezi și să devii bogat.

8.Cea mai răspândită formă a leneviei este lenea, ascunsă în spatele preocupării intense. 

9.Atunci când oamenii nu zâmbesc, le zâmbesc eu în față și îi salut. În aceste momente în jurul meu ca prin minune apar tot mai mulți oameni zâmbitori. Lumea ne reflectă ca o oglindă.

10.Cel mai puternic activ pe care îl avem este mintea noastră. O minte bine dezvoltată poate să creeze o mare bogăție. 

11.Mulți dintre noi au auzit vorba „Ești ceea, ce mănânci. Mie îmi place să o reformulez: „Devii ceea, ce înveți”.

12.Oportunitățile grandioase nu se văd cu ochii. Oportunitățile grandioase se văd cu mintea. 

13.Nu contează câți bani vei câștiga, ci câți bani vei reuși să păstrezi.

14.Sărac, ghinionist, nefericit și bolnav este acela care folosește prea des cuvântul „mâine”.

15.Singura diferență între un om bogat și unul sărac este felul în care își folosesc timpul.