“Nu-i cereți lui Dumnezeu o viață ușoară, ci cereți…” – citate de la oameni mari despre credință și Dumnezeu

Credința vindecă și ameliorează suferința. Oferă iubire, bucurie, pace și fericire. Oamenii care cred trăiesc mai mult și mai bine. În acest articol vei afla de ce nu toți oamenii cred în Dumnezeu, cum să crezi în El și cum îți va afecta viața. Derulați în jos, lectură plăcută!

“Iubirea este egală cu Dumnezeu – acesta este singurul adevăr pe care îl recunosc.”
Mahatma Gandhi

Iubirea dă sens vieții. De dragul iubirii, oamenii se trezesc, realizează lucruri bune și îi ajută pe alții.

Oamenii care sunt lipsiți de iubire suferă foarte mult. Iubirea este ceea ce ne face viața fericită. Iubirea este ca si frumusețea. Frumusețea atrage ochiul și sufletul, stimulează dorința și așteptarea. Prin urmare, oamenii care sunt lipsiți de iubire trăiesc o viață plictisitoare, fără sens și grea.

“Omul are o gaură în suflet de mărimea lui Dumnezeu și fiecare o umple cum poate.”
Jean-Paul Sartre

Îndoielile se află în sufletul fiecăruia. Ele provoacă suferință. Oamenii le îneacă în diferite moduri: care fumeaza, care bea, care cum poate, dar toate aceste moduri sunt distructive atât pentru suflet, cât și pentru trup.

Singurul mod de a rămâne sănătos cu trup și suflet este să îl găsim pe Dumnezeu. El există în interiorul nostru, dar nu toată lumea îl caută, pentru că în societatea modernă ateii sunt considerați mai deștepți decât credincioșii. Este discutabil dacă acesta este într-adevăr cazul.

“Cu ajutorul coincidențelor, Dumnezeu își păstrează anonimatul.”
Albert Einstein

Coincidențele care se întâmplă în viața de zi cu zi nu sunt întâmplătoare. Mulți oameni încep să creadă în Dumnezeu atunci când li se întâmplă un miracol. Tuturor li se întâmplă miracole, iar dacă nu ați avut încă unul, un miracol se va întâmpla în viitor.

“Nu-i cereți lui Dumnezeu o viață ușoară, ci cereți-i să vă facă mai puternici.”
Kennedy, John Fitzgerald

Esența existenței umane este dezvoltarea. Dacă îți dorești o viață ușoară, acest lucru este împotriva legilor universului. Când un copil crește, devine mai puternic și mai inteligent. Își face noi prieteni și are o nouă familie. Așadar, dacă cineva își dorește o viață ușoară, poate pierde toate acestea.

O piatră are cea mai ușoară viață. Piatra nu gândește, nu este fericită și nu se străduiește, ci doar zace acolo. Dacă Dumnezeu ar fi vrut ca noi să avem o viață ușoară, nu am fi cunoscut gustul mâncării, nu am fi fost capabili să simțim iubire pentru ceilalți și nici măcar nu am fi putut să râdem.

Prin dificultate, căutăm cea mai bună și mai gustoasă mâncare, căutăm puterea de a găsi dragostea și prietenii, ne bucurăm de noi cunoștințe și abilități. Fără dificultăți, nu va exista plăcere și satisfacție, așa că ar trebui să ne dorim să devenim mai puternici decât să căutăm o viață ușoară.