Metoda lui Benjamin Franklin, care te va predispune la fapte bune în fiecare zi

Benjamin Franklin spunea că succesul său în viață se datorează metodei sale speciale, bazate pe virtuți. Acesta purta cu sine un pachet de cărți, pe care erau 7 coloane (zile ale săptămânii) și 13 rânduri. Fiecare rând conținea câte o virtute sau o faptă bună care să fie realizată pe parcursul zilei. În acest mod, Franklin reușea să facă câteva lucruri bune într-o zi, însemnând cartonașul cu câte o bifă.

Această metodă a devenit un antrenament foarte eficient pentru caracter, putere de voință și un mecanism extraordinar pentru dezvoltare. Aceasta a fost preluată și de către oamenii de succes contemporani.

Așadar, iată care sunt cei 13 virtuți pe care îi alegea Franklin:

1.Calm

Franklin era convins: dacă nu poți schimba situația, nu trebuie să-ți faci griji. Mai mult, el nu-și făcea griji nici pentru problemele care pot fi rezolvate, întrucât era conștient că mai devreme sau mai târziu le va soluția. „Nu plânge din cauza a ceea ce nu poți corecta.” spunea Benjamin Franklin.

2.Tăcere

Politicianul era de părerea că trebuie să spunem doar lucruri importante, care pot aduce foloase celor din jur. Vorbele goale le considera pierdere de timp.

3.Cumpătare

Benjamin Franklin spunea: „Cel ce cumpără inutilul, vinde necesarul”. El spunea că banii trebuie să fie cheltuiți doar pentru lucruri fără de care nu poți trăi.

4.Determinare

Dacă te-ai gândi la ceva, nu aștepta momentul potrivit și nici nu planifica prea mult. Cea mai rapidă cale spre succes constă în acțiuni și nu în visuri. „O zi de azi face cât două de mâine” – spunea Franklin.

5.Reținere

Franklin considera că reținerea de la obiceiuri proaste și rezistența în fața slăbiciunilor este o manifestare a puterii de voință. Potrivit acestuia, oamenii puternici erau cei care își înfruntau viciile și lenea.

6.Moderație

Această virtute se referea la controlul emoțiilor negative. Franklin nu era adeptul conflictelor, războaielor cu oponenții și supărărilor.

7.Hărnicie

„Cel ce trăiește cu speranța, riscă să moară flămând” – acesta este încă unul dintre citatele lui Benjamin Franklin. Munca și dorința de muncă este cheia spre rezultat!

8.Acuratețe

Această virtute era folosită de Franklin pentru a-și planifica cu grijă activitățile și pentru a-și păstra documentele în ordine. În acest mod, eficiența creștea de câteva ori.

9.Curățenie

Curățenia în casă, la locul de muncă, hainele și lucrurile curate sunt foarte importante. Ele sunt baza ordinii în gândire – considera Franklin.

10.Dreptate

Benjamin Franklin era cu desăvârșire împotriva acuzațiilor pe nedrept. El încerca să fie corect cu toți și să nu facă diferențe între oameni după statutul lor social.

11.Sinceritate

Chiar dacă era politician, Franklin își dorea sinceritate, atât de la sine, cât și de la cei din jur. Una dintre regulile sale spunea: fă ceea ce spui și nu minți pe nimeni.

12.Abstinență

Politicianul opta pentru reținerea impulsurilor amoroase și încerca să nu-și piardă mințile în dragoste.

13.Blândețe

Suprimă orice manifestări de vanitate. Renunță la propriul orgoliu și ia exemplu de la Socrate. Acesta era încă un punct din lista de virtuți ale lui Benjamin Franklin.