Kirk Douglas a împlinit 102 ani! Iată 10 Citate înțelepte de la legendarul actor!

În data de 9 decembrie, legendarul actor american, filantropul și scriitorul Kirk Douglas a împlinit 102 ani. Acesta ocupă locul al 17-lea în lista Institutului American de Film printre cele mai mari legende masculine de pe ecranul cinematografului clasic de la Hollywood.

De-a lungul întregii sale cariere de 64 de ani, Douglas s-a filmat în 90 de filme, în anul 1996 a primit premiul Oscar „Pentru 50 de ani de efort creativ și moral în comunitatea cinematografică”.

Iată câteva citate ale actorului, care te vor ajuta să îi cunoști mai îndeaproape personalitatea puternică și optimistă.

1.Nu poți învăța să trăiești, fără a învăța să dăruiești. 

2.Dacă vrei să reușești în viață, trebuie să ai destul curaj pentru a înfrunta eșecurile.

3.Eu le spun fiilor mei că în copilărie am avut avantaje, care lor le lipsesc. M-am născut în cea mai teribilă sărăcie. N-am avut încotro să mă mișc, decât în sus.

4.Cu cât ești mai bătrân, cu atât mai profund simți dragostea.

5.Cu cât studiam mai mult Tora, cu atât mai puțină religiozitate rămânea în mine. Mi-am dat seama, că Dumnezeu nu are nevoie de laudele noastre. El vrea de la noi un singur lucru – să devenim mai buni. 

6.Dacă aș fi întâlnit un om, care niciodată nu a păcătuit în viață, probabil, nu aș fi vrut să vorbesc cu el. Oamenii cu neajunsuri sunt mai interesanți.

7.Cuvântul „politică” a devenit o înjurătură.

8.Bătrânețea este la om în cap. Am supraviețuit în urma unei prăbușiri de elicopter și a unei operații la spate. Mi s-a pus un stimulator cardiac. Am suferit un accident vascular cerebral și aproape că m-am sinucis. Dar îmi spun: trebuie să cresc și să învăț mai departe. Acesta este singurul antidot al bătrâneții.

9.Poate după moarte te vei trezi în fața unui bătrân bărbos, așezat pe un tron mare și îl vei întreba: „Acesta e raiul?” Iar el îți va răspunde: „Raiul? Tocmai vii de acolo!”

10.Mulți iubesc să-și amintească de trecut. Ei spun, că înainte filmele erau mai bune, că actorii erau mai talentați… Dar eu nu cred așa. Eu pot spune despre trecut doar un singur lucru – că el a trecut.