Evită astfel de persoane! Citate grozave din Confucius despre ce oameni trebuie să elimini din viața ta

Ce crezi că îți influențează cel mai mult deciziile, acțiunile și starea de spirit? Alegere personală sau obiceiuri? Opinia publică sau ideea de „tu trebuie”?

Ambele sunt adevărate. Dar există un factor care ne influențează cel mai mult. Deși mai des, nici nu bănuim despre asta!

Îți amintești ultima dată când alegerea ta s-a schimbat, după o conversație cu un prieten, prietenă, cunoștință?

Ce ne influențează cel mai mult?
Mediul are cea mai mare influență asupra gândurilor, deciziilor și acțiunilor noastre. Gânditorii și filozofii secolelor trecute au scris despre cât de important este să alegeți un cerc social apropiat.

Nu permiteți astfel de oameni să intre în cercul vostru apropiat

Gânditorul Confucius ne-a lăsat o moștenire uriașă, care s-a păstrat datorită studenților săi. Acesta nu este doar un filosof remarcabil, ci și un politician, un mentor pe care l-au ascultat națiuni întregi!

De asemenea, avem acces la înțelepciunile sale sub formă de citate scurte, dar foarte înțelepte și, cel mai important, practice.

„A vizita și a asculta oamenii răi este deja începutul unei fapte rele.”

O singură conversație cu un prieten care știe puțin despre relațiile de familie este primul pas către dezacord și deteriorarea atmosferei din familie.

Ai grija. Ideile altcuiva și viziunea asupra lumii pătrund imperceptibil în conștiința noastră. Dar consecințele unei astfel de influențe pot fi cu greu supraestimate.

Cu cine anume nu poți comunica?

Știți care manipulare este cea mai eficientă și mai rapidă? Vinovăția!

Dacă convingi o persoană că ești responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat sau că eșecul cuiva se află pe conștiința ta, atunci mesajul a dispărut.

Manipulatorii sunt pricepuți să folosească tehnica de a se face să te simți vinovat, deoarece obțin control complet asupra altei persoane.

În acest sens, Confucius a scris următoarele:

„Ai grijă de acei oameni care vor să-ți impună vina, pentru că tânjesc după putere asupra ta”.

Cum funcționează manipularea? „Sunt într-o dispoziție proastă pentru că mi-ai gătit greșit micul dejun dimineața. M-ai supărat, acum nu vreau să fac nimic.” Dacă ești prins, atunci acum toate gândurile tale se învârt în jurul: „ce rău sunt”, „de ce nu pot să o fac normal”, „trebuie să repar totul”.

Priviți înapoi la oamenii din jurul vostru? Poate că există printre ei unii care vă influențează într-un mod rău?