Despre oameni și viață: Aceste afirmații profunde te vor lăsa plin de gânduri!

Aleksandr Shirvindt este un actor de teatru și film, regizor teatral, scriitor și o personalitate notorie în Federația Rusă.

Iată câteva citate din cărțile sale autobiografice, pline de înțelepciune și reflecții asupra vieții:

După cum spunea vecina mea, Faina Ranevskaya, toate ordinele, diplomele și titlurile sunt niște accesorii funerare.

***

Un prieten de-al meu, un pic mai tânăr ca mine, dar deja cu 4 infarcte și probleme de respirație și-a construit o casă, trăiește în ea de 6 ani și niciodată nu a fost la cel de-al doilea etaj, căci nu poate urca. Casa lui are 4 etaje, pentru că vecinul său își construise recent una cu 3 etaje, deci el a vrut una mai înaltă. Aceasta este psihologia omului absolut nepregătit pentru bogăție.

***

Este imposibil să exiști într-o continuă stare de ură, iritabilitate, respingere, necazuri și durere. Trebuie să fie oaze, raze de lumină. Viața e una… În interiorul fiecărui coșmar trebuie să încercăm să găsim emoții pozitive.

***

Trebuie neapărat să citim cărți. Important este să nu selectăm din ele citatele preferate. Ulterior aceste citate ne vor oferi senzația că sunt propriile noastre gânduri.

***

Cel mai important lucru în viață este încăpățânarea, încăpățânarea maniacală. Deși viitorul unei persoane este determinat genetic. Eu sunt sigur că educația, studiile sunt un fleac. Totul depinde de ce ai moștenit genetic.

***

Sensul existenței constă în liniștea sufletească și lipsa obligațiilor neîndeplinite. Însă obșigațiile se grămădesc una peste alta. S-ar părea că ai făcut ceva și mai departe umrează numai liniște și pace. Nu! Apar altele.

***

În epoca victoriei pe scară largă a diletantismului orice manifestare a profesionalimsului pare arhaică și neveritabilă.