”Dacă nu-ți place ceea ce primești, schimbă ceea ce oferi” – celebrele cuvinte ale lui Don Juan, care schimbă conștiința

1.Acționează ca și cum ar fi un vis. Acționează cu îndrăzneală și nu căuta scuze.

2.Nu explicați prea mult. Când explici de ce nu puteți face un lucru sau altul, de fapt îți ceri scuze pentru neajunsurile tale, sperând că cei care te ascultă vor fi buni și le vor ierta.

3.Pentru a extrage maximum din viață, omul trebuie să se poată schimba. Cea mai dificilă este să se convingă să se schimbe.

4.Nu mă supăr niciodată pe nimeni. Niciun om nu poate face nimic care ar merita o astfel de reacție de la mine. Te superi pe oameni când simți că acțiunile lor sunt importante. Nu am simțit așa ceva de multă vreme.

5.Trebuie să ții minte întotdeauna că o cale este doar o cale. Dacă simțiți că nu trebuie să mergeți pe ea, părăsești-o.

6.Nu mă poți înțelege acum din cauza obișnuinței tale de a gândi după cum vezi.

7.Dacă nu-ți place ceea ce obții, schimbă ceea ce oferi.

8.Principalul obstacol pentru majoritatea oamenilor este dialogul intern. Când o persoană învață să-l oprească, totul devine posibil. Cele mai incredibile proiecte devin realizabile.

9.Oamenii, de regulă, nu-și dau seama că în orice moment pot să arunce din viața lor orice. În orice moment. Instantaneu.

10.Singurul consilier cu adevărat înțelept, pe care îl avem, este moartea. De fiecare dată când simțiți că lucrurile merg prost și ești pe punctul de a te prăbuși, întoarceți-vă la stânga și întrebați-vă moartea dacă așa este.

11.Fiecare își urmează propria cale. Dacă mergi cu plăcere, atunci este calea cea dreaptă. Dacă te simți  rău, poți renunța în orice moment, indiferent cât de departe ai mers. Și asta va fi o decizie corectă.

12.Avem nevoie de tot timpul și toată energia noastră pentru a învinge idiotismul din noi înșine.

13.Totul depinde cum ne orientăm… Fiecare dintre noi ne facem fie nefericit, fie puternic. Cantitatea de muncă, necesară și în primul și în al doilea caz, este aceeași!

14.Pentru a deveni om de cunoaștere, trebuie să fii un războinic și nu un copil rănit. Să lupți, să nu renunți, să nu te plângi, să nu te retragi, să lupți până nu vezi. Și toate acestea numai pentru a înțelege că nu există nimic în lume care să conteze.

15.Ceea ce faci în acest moment ar putea fi ultimul tău act pe pământ. Nu există nicio putere în lume care să vă garanteze că veți trăi cel puțin un minut mai mult.

Don Juan (din seria de cărți Carlos Castaneda)…