Citatele unui actor de excepție – Dustin Hoffman! Cu umor despre creație, vedete și viață!

Dustin Hoffman este un actor de excepție, deținător a numeroase premii prestigioase în domeniul cinematografiei, printre care două ,,Oscaruri” și șase ,,Globuri de Aur”.

Îți propunem să te delectezi cu cele mai bune citate ale actorului, unde acesta își exprimă gândurile și emoțiile despre creație, actori, viață și moarte. Vorbește atât de ușor despre lucruri foarte complicate, încât este imposibil să nu admiri acest om minunat!

1.Am devenit actor dintr-un motiv foarte simplu: am ratat toate celelalte posibilități de a deveni altcineva.

2.Nu iubesc Hollywood-ul, însă niciodată nu m-aș apuca să-i critic pe cei ce stau în fruntea marilor studiouri. Imaginați-vă, 65 de milioane pentru filmări, 60 – pentru imprimarea copiilor, tot atât pe publicitate, și tot cam atât pentru alte mărunțișuri. Dacă eu aș gestiona filme de milioane, aș sta la podea gemând de frică. O mică greșeală și ești praf.

3.Singurul confort în a fi vedetă este posibilitatea de ridica receptorul și de a suna cu ușurință alte vedete.

4.Atunci când devii renumit, nu te mai temi de moarte. În momentul când ai devenit o vedetă, ai murit sau ai fost îmbălsămat de viu.

5.Mă simt mereu înșelat și inferior când mă gândesc că nu am ocazia să simt cum este să fii însărcinat, să naști un copil și să-l alăptezi.

6.Mi-e frică de toți cei șase copii ai mei. Pentru că ei știu despre mine ceea, ce nu știe nimeni.

7.Îi invidiez pe toți cei care au acum 20 de ani. Când eu aveam 20 de ani, aveam șansa să devin fie chelner, fie taximetrist.

8.Sunt un expert de nimic, corectați-mă dacă greșesc, dar mi se pare că cauza tuturor războaielor moderne este dorința de dominație, banii și petrolul. 

9.Niciodată nu îi întrebați nimic pe actori. Pentru că tot ce ei își doresc este atenție. ,,Priviți-mă, eu merg să fac duș! Priviți-mă eu merg la baie!”

10.Să urmărești cariera actorilor vârstnici este destul de amuzant. Stai în fața televizorului și constatezi:,,Așadar, în noul film, Morgan Freeman va juca rolul lui Dumnezeu. La naiba, din nou!”

11.Cred că cel mai nemilos mod de a insulta un regizor este să îi ceri să mai filmați o dublă, după ce el tocmai a spus ,,Extraordinar!”

12.Moartea vine la noi atunci când privim fotografiile noastre vechi. Cineva le numește amintiri, dar pentru mine asta a fost întotdeauna ca o lovitură dureroasă, care te stoarce complet de puteri. 

13.Uneori, când văd vagabonzi, criminali, sau simpli ticăloși și alcoolici, brusc îmi imaginez cum arată în fotografiile lor din copilărie. În aceste fotografii ei arată la fel cum arătăm și noi în ale noastre. Și faptul, că noi nu am crescut ca și ei este doar o întâmplare uimitoare și inexplicabilă.

14.Viața e spurcată, dar asta nu înseamnă să nu ne bucurăm de ea.

15.Infinitatea lucrurilor, pe care o văd în jur, este minunată. De aceea niciodată nu am înțeles fenomenul plictiselii. Poți fi deprimat, dar nu înțeleg de unde se ia plictiseala.