Cele mai înțelepte sfaturi care te vor ajuta să faci față nedreptății acestei lumi!

Uneori viața ne pare nedreaptă. Există circumstanțe care se află înafara controlului nostru și ne pot afecta negativ. Oamenii pot fi nepoliticoși, necinstiți și răi. Cei apropiați te pot trăda. Tindem să ne opunem adevăratei naturi a lumii și acest lucru ne provoacă o durere mare, atunci când apar situații nefavorabile.

Acum citesc cartea „Gânduri către sine însuși” de Marcus Aurelius, în care el vorbește despre cum să faci față circumstanțelor nevaforabile. Sper că aceste câteva citate din această carte te vor ajuta să faci față nedreptății acestei lumi.

„Ai control asupra minții tale – dar nu și asupra evenimentelor externe. Realizează acest lucru și vei căpăta putere.”

Deși uneori îți pare incredibil de dificil, înțelege că ai puterea de a depăși tot ceea ce ți se întâmplă. Oamenii pot căpăta o putere incredibilă trăind evenimente carea le-au influențat cardinal viața.

„În viața noastră, fericirea depinde de calitatea gândurilor.”

Ne putem uita la oamenii care par a fi mai puțin norocoși decât noi și ne întrebăm cum au reușit să găsească fericire și satisfacție. Fericirea este legată de gândire.

„Deseori mă întrebam, cum se dovedește că fiecare om se iubește pe sine mai mult decât pe toți ceilalți, dar își apreciază mai puțin propria opinie despre sine, decât opinia altora.”

Comentariile negative ale altor persoane ne pot răni, chiar dacă nu sunt adevărate și nu coincid cu opinia noastră despre noi înșine. Trebuie să ținem minte, că părerile altor persoane în adresa noastră sunt o reflectare a caracterului lor, nu al caracterului nostru.

„Când cineva te acuză, vorbește de ura față de tine sau te critică, adresează-te către sufletul acelei persoane, pătrunde în interior pentru a vedea ce fel de om este. Îți vei da seama că nu trebuie să-ți faci griji de ceea ce gândește acea persoană despre tine.”

Trebuie să înțelegi că modul în care te tratează oamenii îi privește mai mult pe ei, decât pe tine.

„Cât de mult timp economisește cel care nu acordă atenție la ceea ce spune, face sau gândește vecinul său, dar are grijă doar de modul în care acționează el însuși.”

Cea mai bună modalitate de a interacționa cu oamenii ignoranți este de a-i ignora complet. Caută-ți de treburile tale, astfel încât să nu ai timp nici măcar să te gândești la ceea ce spun alții despre tine.

„Nu lăsa niciodată viitorul să te îngrijoreze. Dacă va fi nevoie, îl vei întâlni cu aceeași armă a rațiunii, cu care te confrunți astăzi cu prezentul.”

Dezvoltă-ți și întărește-ți capacitatea de a gândi și a acționa cu cap, astfel încât în viitor să nu fii orbit de circumstanțele neplăcute.

„Cea mai bună răzbunare este să nu fii ca inamicul tău.”

Alege o cale mai măreață. Dacă oamenii încearcă să te facă să cazi la nivelul lor, nu le oferi o astfel de plăcere. Lasă succesul tău să devină cea mai bună răzbunare.

„Ori de câte ori dorești să învinuiești pe cineva de ceva, întreabă-te: Oare nu există și în mine ceea ce urmează să critic la el?”

Cu toții obișnuim să facem greșeli, să ofensăm și să criticăm, lucruri pe care le regretăm mai târziu. Ține cont de acest lucru atunci când te simți rănit de cineva.

„Acceptă tot ce ți se întâmplă, căci ce ar putea să corespundă mai exact necesităților tale?”

Totul se întâmplă dintr-un motiv oarecare. Poate că acest lucru nu-ți place. Totuși, lucrurile se întâmplă în conformitate cu ceea ce dictează natura. În momentul în care vei înceta să te opui la ceea ce ți se întâmplă și vei accepta lucrurile așa cum sunt, vei simți libertatea.