Cele mai impresionante 15 citate din cărțile lui Carlos Castaneda. Îți vor schimba conștiința!

Carlos Castaneda a fost un autor american de cărți motivaționale. Cele 12 cărți ale acestuia au fost vândute în peste 28 de milioane de exemplare și traduse în 17 limbi. Criticii au sugerat că acestea sunt opere de ficțiune, fanii săi însă afirmă că sunt valoroase lucrări de filozofie. Vezi în continuare 15 citate ale autorului, selectate din cărțile acestuia.

1.Când nu avem nimic de pierdut, devenim curajoși. Suntem speriați doar atunci când mai există ceva de care să ne agățăm.

2.Acționează ca în vis. Acționează cu îndrăzneală și nu căuta mereu scuze.

3.Nu explica prea mult. Când explici de ce nu poți face un lucru sau altul, cei din jur au senzația că îți ceri scuze și cauți aprobare.

4.Pentru a extrage maximum din viață, omul trebuie să se dezvolte continuu. Acesta este cel mai necesar lucru în viață.

5.Nu sunt niciodată supărat pe nimeni. Niciun om nu poate face ceva, care ar merita o astfel de reacție de la mine. Te superi pe oameni când simți că acțiunile lor sunt mai importante decât ale tale. Nu am astfel de sentimente de mult timp.

6.Trebuie să-ți amintești întotdeauna că o cale este doar o cale. Dacă simți că nu trebuie să mergi pe ea, schimb-o.

7.Tu nu mă poți înțelege acum din cauza obișnuinței tale de a gândi așa cum gândești.

8.Dacă nu-ți place ceea ce primești, schimbă ceea ce oferi.

9.Principalul obstacol pentru majoritatea oamenilor este dialogul intern. Când o persoană învață să-l oprească, totul devine posibil. Chiar și cele mai incredibile proiecte devin realizabile.

10.Oamenii, de regulă, nu-și dau seama că în orice moment pot să arunce ceva din viața lor. În orice moment.

11.Singurul consilier cu adevărat înțelept este moartea. De fiecare dată când simți că lucrurile merg prost și ești la marginea prăpastiei, întreabă moartea cum trebuie să acționezi.

12.Toți oamenii merg în felul lor. Dacă mergi cu plăcere, atunci acesta este drumul tău. Dacă te simți rău, poți coborî în orice moment, indiferent cât de departe ai mers deja. Te asigur ca va fi bine.

13.Avem nevoie de tot timpul și toată energia noastră pentru a cuceri idiotismul din capul nostru.

14.Fiecare dintre noi singur se face fie fericit, fie nefericit. Volumul de muncă necesar în primul și al doilea caz este același!

15.Pentru a fi fericit, trebuie să fii un războinic și nu o victimă. Luptă, nu renunța, nu te plânge, nu te retrage, luptă până îți atingi scopul. Și după luptă, vei înțelege că nu există nimic în lume care să conteze.